4 kids and braids

Alla lärare är arga på mig….

Go kväll måndag!

Inlägg i  samarbete med Pusku Pusku

Alla lärare är arga på mig i skolan. Hur tänker du nu? ’Min  lärare sa till mig idag att du får A den här terminen men nästa termin kommer det nog att gå åt skogen. Öööö va sa han verkligen så….  Var inte alls beredd på den skolstress som skulle råda här hemma än mindre att vår stora tjej skulle bli så fokuserad på sina betyg. Häromdagen skulle hon ha teknikprov. Mollie var som vanligt uppstressad trots at hon gått igenom det flera gånger med pappan som är riktigt insatt. När de tagit plats i skolbänkarna sade läraren det här provet är inte så viktigt för jag har redan satt era betyg…. Nu pluggar hon ju för sin egen skull och att hon ska lära sig inför framtiden.  Om du satt dig lite längre fram i klassrummet hade du nog fått bättre betyg och nej ingen kommer få A då jag inte har gett er sådan utmaningar. Japp steget från 5-6:an det är stort. Kanske skulle räcka med betyg i 7.an eller då skulle ju steget bli ännu större. Men varför tror du att alla lärarna är arga på dig? Sedan började jag rada upp lärare och då var det bara några få kvar. Jag ifrågasätter för mycket mamma och vill ha mer info och då känns det som att dom blir irriterade på mig. Vet inte om det är så att hon uppfattar det som

Det är så svårt att förstå hur stor hon börjar bli. Jag har under åren löjlat mig lite med henne och sagt typ att om du inte gör så där så älskar inte du mig. Då har det typ gått några sekunder så har hon gjort grejen och sagt älskar dig mamma. Det funkar inte längre. Hon brukar alltid ringa mig när det är något i skolan. Ja hon ringer alltid mig först och sedan pappan. Idag ringde hon inte mig hon ringde pappan. Ja men han berättar ju för dig ändå. Vi är nära varandra men det händer helt klart något nu hon börjar bli stor och det pågår någon slags frigörelse.. Som tur är har jag 3 andra som ännu inte är där riktigt ännu. Eller man börjar märka av dom också. Dom har börjat tjaffsa och bråka på ett annat sätt än dom gjort tidigare. Det där med att ”låna” varandras kläder hände oftare och oftare  och toakö ja det är ett nytt väldigt återkommande fenomen här hemma….

Mycket som händer just nu. Tea skulle ha flera olika träningspass och show med konståkningen denna veckan men hon har blivit sjuk och har feber. Hoppas hon piggnar på sig fram till helgen då själva showen är. Tilda har fiolkonsert imorgon och samma tid skulle Maja ha sin sista balett träning men den får hon hoppa över.

Vi är allt lite sugna på julledighet allihop. Bara få vara och inte ha några direkta måsten. Vi har bestämt att inte stressa med massa julgrejer utan att vi kommer ta dagarna fram övar som dom kommer det blir jul ändå. Förra året tog vi in granen på annandagen och det blev ju ändå. Är ni julstresssade eller kan ni tänka lite som oss?

Just nu hänger vi alla framför tvn och kollar ikapp julkalendern. För någon dag sedan fick jag hem den här underbara sittsäcken och sittpuff rån Pusku Pusku Ni hittar hela deras sortiment här.

Sitt säcken heter Play OX och enligt Tea är den superskön att sitta i!

Puffen UP i vitt kan man även ha utomhus. Pusku Pusku har ett helt sortiment för bara utemöbler. Kika här.

Så här hänger vi just nu. Tea som är sjuk har förtur till sittsäcken. Hon har typ inte lämnat den på hela dagen. Med koden t10 får du 10% rabatt på hela Pusku Puskus ordinarie priser i deras sortiment! Gäller fram till den 31/12 2018

Fick precis ett skolavslutningsmail från skolan. 10 dagar kvar till skolavslutning bara till att påbörja nedräkningen.

Nu ska vi se om det finns någon mysig julfilm vi inte sett!

Önskar er alla en underbar kväll!

KRAM

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anonym

    Hej! Mitt tips är att när du skriver om flera personer som pratar att dela upp det och skriva talstreck det är rätt jobbigt att läsa!

  2. Malin

    Kände bara att jag var tvungen att kommentera nu. Minns så väl när jag gick i skolan och det här med lärare och betygsättning. Då var de gamla betygssystemet (G, VG, MVG) och speciellt en lärare gillade inte mig då jag kunde mycket/hade lätt för matte och ibland gav tips på ngt för att andra skulle förstå. De hade varit ett samtal med flera olika lärare (i matte) och alla tyckte jag borde fått MVG men min lärare ville inte ge mig det så då blev det inte så. Och hade lite samma incident sen på gymnasiet, läraren sa ”du är mycket bättre än alla andra men jag kan inte ge dig ett MVG” (så jag fick bara VG som 75% av klassen) så visst kan de va så att lärarna ibland ”jävlas” med betyg vilket jag tycker är fruktansvärt.

    1. 4kidsandbraids

      Alltså inte ok!!! Jag var ok i matte och skulle få en 4:a men jag gick i en mindre klass där den som hade sämst låg på en 3:a. Min lärare kunde då inte ge mig en 4:a för han hade redan delat ut för många… Värsta är ju som i ditt fall att man typ inget kan göra!!!

  3. Sofia

    Känner så igen mig! Min stora tjej började 7:an nu i höst och det är otroligt vilket tempo och mycket jobb dom har. Det värsta är stressen hon känner, mun tjej vågar inte fråga, och kommer hem och är ledsen och irriterad på flera lärare. Stort hopp för dem! Önskar jag kunde spola tillbaka tiden, det märks att dem frigör sig? Jag vill inte släppa henne, tycker ff hon är liten. Tack för en fin serie, du verkar vara en underbar mamma!?

    1. 4kidsandbraids

      Tack snälla du! Ååå jag vill inte heller släppa!!! Min dotter säger ju ifrån och det känns inte som att det uppskattas tyvärr. Kram till dej!