4 kids and braids

Spela banka bäver eller heter det bonka

Go kväll tisdag!

Har ni haft e bra dag?

Känns som att alla dagar är trötta dagar. Kanske vänder när snön kommer och det blir lite ljusare ute!

Idag har vi firat lite granna. Ni vet att jag nämnde att Mollie sökte till en fotbollsprofil dom har på sin skola. Idag fick vi besked att hon kom in. Turerna har gått lite fram och tillbaks om hur många dom skulle ta in. Det ryktades även om att det inte skulle bli någon profil överhuvudtaget. Men nu verkar det vara klart. Det blir ett första möte om någon vecka sedan drar träningarna igång efter jullovet. Blir några extra träningspass i veckan med några riktigt tidiga pass innan skolstart. Mollie känner sig riktigt taggad på att köra och tycker att det ska bli jätteroligt!

Dagens middagsutmaning var Majas. Hon valde ris, kyckling och currysås. Vi körde på färdig grillad kyckling där Micke hjälpte henne lite att rensa. Resten fixade hon helt själv. Stark sås blev det med massa curry.

Imorgon är det Tildas tur!

Kvällen idag liksom bara försvann. Hade tänkt fortsätta lite med det evighetslånga projektet på övervåningen. Projektet står typ still. Blev häng i innebandyhallen istället så mycket mer avkopplande med att hänga en stund.

Nackdelen med hösten är att det är så otroligt mörkt och kallt. Fördelen är att den enligt mig är otroligt mysig. Den känns så kravlöst på något sätt. Tjejerna vill gärna umgås och hitta på saker. Vi hann med en omgång med kortspel och påbörjade ett pussel med vy över Grekland tidigare ikväll. Drömde oss bort där för en liten stund! Kanske vore något inför sommaren 2019?

Fick testa en uppsättning på Tilda medan vi pusslade. Det är en utbakad fläta som jag snurrat upp. Sparade lite hår i fram på andra sidan. Det håret gjorde jag en inbakad fläta av som jag snurrade upp och fäste i den utbakade. Blev en stor senapsgul rosett till.

Vill ni ha tips på ett kul kortspel förresten. Banka bäver säger tjejerna att det heter.

Man delar kortleken på 2. Sedan turas man om att lägga var sitt kort. Man får inte titta på korten innan man vänder upp dom!

Om du får upp en knekt, dam, kung eller ess

(Knekt 1 kort, dam 2 kort kung 3 kort och ess 4 kort)

Vi säger i detta fallet en kung då har din moståndare 3 kort på sig att få ett nytt av ovanstående 4 olika klädda kort. Om motståndaren inte får upp något klätt kort på de 3 kort som kungen är värd får du behålla din kung och de 3 kort som motståndaren lagt. Skulle motståndaren däremot få upp tex en knekt är det din tur att med ett försökt på ett kort att också få ett klätt kort för att vinna tillbaks korten. Om du inte lyckas med detta är det motståndaren som vinner alla korte.

När man lägger kort och det visare sig att du lägger en 3 och motståndaren också lägger en 3:a har man möjlighet att slå på högen. Slår du först vinner du alla kort i högen.  Den som till slut har hela kortleken har vunnit. Ett riktigt roligt kortspel!

Nu ska jag bädda ner mig tröttast i stan det är typ ja det!

Klicka gärna på hjärtat om ni gillar inlägget 🙂

KRAAM på er och han en underbar kväll!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.