4 kids and braids

Varför blir jag så frustrerad….

God natt söndag!

Har ni haft en bra helg?

Började dagen idag med att städa efter en fotbollsfest med trillingarnas fotbollslag. Inte en drömstart på en söndag men trots att det var mycke jobb så gick det ganska så bra och det var faktiskt tom så att vi skrattade en hel del.

När jag kom hem så var det lunchdags och sedan åkte jag och Tea till ishallen för lite konståkningsträning. Finns inte mycket som går upp emot att bara få sitta ner en stund och bara vara. Att det under tiden dök upp massa andra trevliga föräldrar ja det gör det ju bara ännu bättre. Vi satt tom kvar en stund när Tea åkt klart. Vi passade på att fika lite.

Läxfix när jag kom hem. Mollie fixade sina läxor själv medan trillingarna behövde hjälp. Det var både matte, SO och engelska. De hade fått hem ett papper med en massa meningar. De skulle fylla i Do och Does. Tjejerna hade inte förstått vad de skulle göra så jag försökte ta fram min pedagogiska sida. The rat…. ja vad ska man skriva då? Om man ska säga något annat istället för råtta vad kan man ersätta den med då. Å ja mus kan man säga fick jag till svar! Nej inte riktigt det jag menade. Försökte få dom att förstå den/det.

Nackdelen när dom gör läxan tillsammans är att en kanske förstår. Då hänger dom andra liksom på och sedan när de är klara så har de liksom inte förstått. Vi tragglade både engelska och matte. Förstår inte varför jag blir så frustrerad när de inte förstår… Eller har det med att göra att de är några stycken och att de liksom inte greppar alla på en och samma gång utan att det tar lite tid. När man liksom är kvar med en så fortsätter nästa och sedan nästa…….Man blir liksom ALDRIG klar känns det som.

Deras matte är ju ganska så enkel än så länge men de räknar inte på samma sätt som jag gjorde när jag var liten. Maja förstod inte alls när jag försökte förklara uppställningarna i matte så förstod hon ännu mindre. Tea ville göra ett försök och ta över. Dock hade inte Tea så vidare värst mycke mer tålamod än mig så jag fick ta över igen.

Vi lyckades i alla fall få till allt till slut. Måste dock bli bättre på att ge dom tid en och en så att de inte stressar varandra. Är ju inte helt lätt när man är den enda som inte förstår och de andra bara kör vidare.

Nej nu måste jag försöka säga god natt till den här dagen. Måndag imorgon. Knärehab för Mollie och balett för Maja.

Skulle ni förresten vilja se vårt tidningsreportage som vi var med i för några veckor sedan??? Lämna gärna en kommentar eller bara tryck på hjärtat 🙂

KRAM på er och sov så gott!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Eva Karlsson

  De där.med läxor är alltid.lika ” jobbigt”- de tar liksom aldrig slut. Tänk om dom i stället fick gå nå timma längre varje dag och sen vara helt läxfria hemma,de tror jag alla skulle vinna på i längden. De finns ju en del ställen som kör läxfritt och de visar sig ge mkt bra resultat.
  Dina tjejer är.så härliga alla fyra . Jag ser jättegärna tidningsreportasjet då jag tyvärr missat de. Ha de gott och kram

 2. Ditte

  Jätteviktigt att ge dem tid en i taget utifrån deras kunskaper och behov, gärna om pappa kan ta en också. Mina trillingar hade helt olika förutsättningar och behov och vi delade på dem/gav dem egentid med läxor ända från lågstadiet.

 3. Jenny

  Precis samma här lol. Vi bor i England och min dotter har precis börjat skolan. Satt i kväll med henne och hon ljudade D-A-D… så vad säger du frågar jag hmmm ver inte… ahhh.. lol. Sen soppan mellan att lära henne skriva engelska när vi pratar svenska hemma är helt tokig… nej inte i som Island utan i som i iceland… blir själv smått förvirrad också. Funderar lite på att lansera en ny karriär efter småbarns åren för det känns ibland att klarar jag detta så klarar jag allt :-))) .