4 kids and braids

Små barn små bekymmer…

Go kväll tisdag!

Om ni vill läsa delar jag med mig av lite tankar. Vill ni se ett flättips scrolla ner.

Det är så mycket som snurrar i huvudet på mig emellanåt. Mycke tankar och oro inför framtiden. Försöker verkligen leva här och nu men ibland skenar tankarna iväg väldigt långt iväg.

Det fanns en tid när den ständiga oron var att dom skulle göra illa sig. Som när dom lärde sig rulla krypa och gå. Sedan kom den där ångestperioden där man var ständigt orolig för att dom skulle stoppa något i munnen och sedan sätta i halsen. Ja tänk oron gånger 4. Sedan följde en längre period det där med att återigen kunna göra sig illa och kanske även göra illa någon annan som dom där bitmärkena på förskolan…Nu var dom inte så många men ändå bitmärkena alltså…

När dom började skolan började oron för säkerheten. Det där med grindar och staket på förskolan var ju allt himla bra. Vet att jag tänkte att jag skulle typ hänga runt skolan varje dag i bilen och hålla span… Nu gjorde jag ju inte det men jag tänkte tanken många gånger. Vid ett tillfälle avvek Maja och Tea från skolan efter frukosten. De hängde på några andra tjejer till kiosken vilket dom absolut inte fick göra. De skulle ju vara på skolgården och vänta tills det ringde in. Kommer så väl ihåg Tildas val hängde inte på mamma visste att du skulle bli arg…

Nu känner jag ändå att jag kan lita på dom. När jag hämtade dom idag berättade dom upprört att en jämnårig kompis stulit en bit choklad i affären. De var så upprörda över det. Tea man får verkligen inte ta man kan åka fast! Så just den biten kanske jag kan låta bli att oroa mig för… Sedan är det ju allt det där andra som rökning och alkohol.  Ja det spökar lite gränna för mig även fast jag tror och hoppas att det kommer dröja många år tills dess. Var själv runt 17 när jag provade för första gången. Sedan det där med kroppsideal och hur de ser på sig själva…

Häromdagen skrev jag med en kompis om just sådana tankar och det var så härligt att kunna dela med mig av mina tankar och sedan få respons hur hon tänkte. Då kändes allting så mycket bättre för en stund.

Så de tär så jag tänker bygga upp inför det som kommer framöver. Jag kommer prata mycket med tjejerna och anförtro mig åt mina nära vänner få att få lite annat perspektiv på saker och ting. Försöka att inte låta det ta så mycket plats i mina tankar förrän det uppstår.

Att jag då har lite svårt att bli arg när hon hoppar i sängen ja det har helt enkelt med att göra att det inte känns så farligt om man jämför med allt det andra…. som kanske kan hända i framtiden!

Nu ska vi lämna ishallen å hämta Maja på dansen. Sedan vidare till innebandyhallen för att hämta upp Mollie!

Kram på er å ha en underbar kväll!

Å ett litet frisyrtips höll jag ju på att glömma…

Gör en tofs i luggen.

Dela den i 2.

Gör ngra omtag som i en vanlig fläta.

Lägg till hår från håret i fram på ena sidan.

Jag gjorde 4 omtag. Sedan fläta och fäst ihop med andra sidan.

Enkelt men effektfullt.

Nu ska vi åka från ishallen å hämta upp Maja som har kört steeet.

Önskar er alla en underbar kväll

KRAM

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.