När det blir för mycket är det ok att hoppa! – 4 kids and braids

4 kids and braids

När det blir för mycket är det ok att hoppa!

Hej tisdag!

inlägg samarbete med L’anza

 

Hoppas allt är bara bra med er! För er som är nya vill jag bara berätta att det säkerligen kommer dyka upp mycket inlägg när det kommer till fritidsaktiviteter. Det är nämligen en stor del i vår familjs liv.

Mollie tränar innebandy och fotboll, Tilda fotboll, street och så spelar hon fiol. Maja dansar balett, jazz, street och fotboll och Tea kör konståkning och fotboll. Än så länge kan tjejerna ha 2 olika aktiviteter men med tiden kommer de nog att få välja en. Ju äldre de blir desto fler pass i veckan brukar det ju bli och sedan kommer ju skolarbetet också ta mer tid. Märker det redan nu på Mollie som går i 6:an det är stor skillnad.

Deras fritidsaktiviteter är så klart viktiga för att de ska röra på sig men vi ser även att det är viktigt för trillingarna då de då har möjlighet att hitta nya kompisar utanför skolan. Det låter mycket när man skriver ner alla deras aktiviteter så här men än så länger får vi och dom faktiskt ihop det. Blir det dock för mycket för någon av tjejerna dom  kan vara riktigt trötta efter en dag i skolan så är det helt ok att hoppa över en träning.

Ni som följt oss ett tag vet att jag älskar att fläta och göra nya frisyrer. Tänker att jag ska försöka lägga upp ett inlägg i veckan med bilder och instruktioner på hur du gör uppsättningen. Sedan också ett klipp på mitt instagram konto. Är det någon speciell uppsättning ni skulle vilja ha bilder på så lämna gärna en kommentar.

Den här uppsättningen hade Maja på sin balett träning igår. Den höll jättefint hela träningen och även under fotbollsträning efter det.

 

Börja med att göra en rund bena och fäst det håret i en tofs.

Trä sedan än donut över håret. Trä en liten snodd över donuten så att den sitter fast.

Nu är det dags att börja med själva flätan. Tekniken är som en inbakad fläta.

För att börja ta 2 omtag i håret utanför tofsen och 1 omtag från håret under donuten. Sedan är det bara till att börja fläta.

Flätar runt.

När du sedan inte har något mer hår att fylla på med flätar du ut hela håret.

Sedan surrar du runt flätan och fäster den med en hårnål.

Till den här flätan använde jag bara L’anza Finishing spray när jag var klar.

Ville ju att flätan skulle hålla hela träningen så jag drog inte så mycket i den.


Lämna gärna en kommentar om ni har några frågor eller tips på en uppsättning ni vill att jag ska lägga upp.

Önskar er alla en underbar tisdag!

KRAM

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Tessie

  Wow! Är jätteimponerad, vad duktig du är! Har själv en snart-2-åring som har ganska långt hår för sin ålder och har precis börjat med lite håruppsättningar. Blir väldigt inspirerad att lära mig mer efter att ha sett det här!

 2. Skånetös

  Du verkligen helt fantastiskt duktig!!! Jag önskar att jag bodde nära dig så att jag skulle kunna anmäla mig till kurs hos dig 🙂

 3. Emma

  Minns när jag gick i 6:an, då simmade jag 5 ggr i veckan & spelade fotboll 3 ggr i veckan. Det var långa dagar med simning kl. 05:30 sen direkt efter det till skolan. Och efter skolan var det fotboll och direkt efter det simträning igen. När jag började 7:an bad mina föräldrar mig välja mellan simningen eller fotbollen minns att jag blev jätteledsen för jag älskade ju att göra båda. Men valde simningen i 7an och tränade från 14 års ålder 12 ggr i veckan som mest. För att skolan inte skulle bli lidande är jag glad att jag valde, sen lyckades jag nå så långt att jag simmade både JSM & SM vilket jag inte gjort om jag inte valt. 🙂 Bra att dom kan hoppa över ibland när det blir för mycket. Det är behövligt ibland. Är alltid så imponerad över hur ni får ihop allt med alla olika aktiviteter. 😁 Ha en trevlig kväll. Kram

  1. 4kidsandbraids

   WOW 12 gånger i veckan!!!
   Ja den dagen kommer att komma!
   TACK snälla för din kommentar! Ha en underbar onsdag!
   KRAM