Färga håret, Mollies knä och när man inte blir vald. – 4 kids and braids

4 kids and braids

Färga håret, Mollies knä och när man inte blir vald.

Go kväll torsdag!
Hoppas att ni alla haft en härlig dag!
Efter att tjejerna slutat fick alla hänga på när Mollie skulle till en sjukgymnast. Hon har haft problem med sina knän i snart 1 år och det blir inte bättre snarare tvärtom. Jag blev så imponerad över hur noggrann hon var som hjälpte Mollie. Hon fick först svara på massa frågor sedan fick hon göra några övningar och sedan undersökte hon knäna. Mollie ramlade för några veckor sedan när vi var ute och gick och har haft mer ont efter det. Hon kunde känna att det var något konstig med knät. Hon pratade om schlatter något som drabbar barn och ungdomar som växer fort och överbelastar samtidigt men hon kunde även känna att Mollie hade strama muskler och att det var ansträngt på vissa ställen. Jag lyssnade verkligen men kan inte återberätta bättre än så här. Hon fick ett träningsprogram hon ska göra med både stretch och styrkeövningar. Istället för att ge Mollie en behandling tejpade hon knäna eftersom Mollie skulle direkt vidare till sin fotbollsträning.
Mollie kommer få jobba på hemma med övningarna å så ska vi tillbaks nästa torsdag igen. Då ska hon ev få behandling och fler övningar. Hon kan träna men så fort hon får ont ska hon kliva av och vila och göra övningarna. Om smärtan släpper kan hon prova att träna igen. Nackdelen för Mollie är att hennes fotbollsträningar och innebandyträningar ligger på samma dagar med 30 minuters mellanrum. Hon vill fortsätta med båda men vi får se om knäna kan återhämta sig annars får hon pausa någon av sporterna och se om det hjälper.
Lyckas inte få till bilden på rätt håll….

Hon är iväg på innebandy nu får se hur det känns efteråt.
Jag och trillingarna har precis stämt av engelska läxan och dom har intagit soffläge. Själv sitter jag vid min lilla skrivbordshörna bild ovan. Fick en fråga på mitt instagram konto om det inte är jobbigt att skjutsa tjejerna till alla deras aktiviteter? Det klart att det kan vara tufft ibland speciellt om man är lite trött men oftast tycker jag bara det är roligt. Vissa sporter får man ju inte titta på när de utövar och det är lite trist men samtidigt behöver de ju få vara ifred ibland. Dom sporter där man får titta där hänger jag dock som oftast detsamma gäller pappan. Sedan är det ju så för tjejerna att de får möjlighet att hitta nya kompisar i sina sporter och det tycker jag är så viktigt. Idag körde Maja terminens första jazzdans pass. Hon var så trött efteråt och så glad. Det är det roligaste hon vet att dansa jazz.

 
Imorgon har det gått 3 veckor sedan skolstart och för tjejernas del har det gått bara bra. Det har dock varit lite turbulent i skolan men inget som direkt har påverkat dom. Vi pratar varje dag om hur dagen varit och om de upplevt något som de känner att vi behöver diskutera tillsammans.
Tilda var lite ledsen häromdagen. Klassen hade på ett demokratiskt sätt valt ut både elevrådsrepresentant och TL Ledare. Tea blev vald till elevrådet och Maja till TL ledare. Det blev då lite jobbigt för Tilda då hon inte blev vald till något och det kändes inte bra tyckte hon. Förklarade att det var ju många i klassen som inte blev utvalda men det hjälpte inte riktigt.
Man märker att dom börjar bli stora dom där små också. Idag frågade Tea mig om hon fick färga håret. När jag förklarade att jag tyckte hon skulle bli några år äldre först ville hon inte riktigt lyssna. Hon lyssnade dock bättre än den där gången när hon var 3 år och hade bestämt att hon skulle köpa ett lypsyl. Den gången fick jag bära ut henne. Sedan vill alla 3 börja hänga efter skolan tillsammans med kompisar. Precis bredvid skolan finns en lekpark och en ICA affär där vill dom hänga. Lite jobbiga beslut att ta som förälder vad man ska tillåta och inte. Vi bor ju på landet och de kan inte gå hem utan det är ju buss som gäller om vi inte hämtar. Tyvärr stämmer inte alls busstiderna med deras schema och det bli massa tid över mellan skola och bussavgång. Jag vill ju samtidigt att de ska börja ta mer ansvar och att de ska få öva på att bli mer självständiga. De har ju varandra.
Nu ska jag göra dom sällskap på soffan tror jag bestämt!
Önskar er alla en underbar kväll!
KRAM från mig

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Schlatterknän hade min äldsta för ett par år sen. Tränar också innebandy, och ett tag var det aå jobbigt att hon nära nog la av. Tog en savbatstermin för det gjorde FÖR ont! Fick då tips om ”stötvågsbehandling”, som sjukgymnasten utförde. Testade detta under några månader, och tro det eller ej men der hjälpte. Blev successivt bättre under behandlingen, och kunde återuppta träningen halvåret efter. Inga problem alls idag. Hoppas det blir bättre, så jobbigt när de har ont! Kraam

  1. karinsather

   Tack snälla du för att du tog dig tid till att skriva till oss. Vi ska köra på hos sjukgymnasten så får vi se hur det går. Ja det är jobbigt att se när dom har ont. Dom tejpade hennes knän igår och då kunde hon träna i nästan 2 timmar utan att ha ont.
   Kram till dej