4 kids and braids

Pärla glasskydd och egen isglass

Hej lördag kväll!
Hade tänkt ha en städdag idag, fixa inne städa klart i husvagnen och göra om lite i en bod vi har på tomten. Men det har varit så varmt hela dagen. Alltså jag brukar inte svettas så mycket men idag….
Mollie hade en kompis här. De skulle ju sova ute på studsmattan. De låg där ute länge länge. Jag och Micke såg en film Tårgeneralen har ni sett den? Det hade lite av allt båda gripande och lite komedi. Många kända personer i huvudrollerna som Mikael Persbrandt, Helena Bergström. Så har ni en kväll över så se den!
När vi sett klart filmen möblerade vi om på altanen och ställde våra hängstolar som vi har på altanen under vår paviljong och bäddade upp till Mollie och kompisen där. En stund senare så sov dom båda 2.
Sovmorgon och sen frukost och efter det kom en kompis till trillingarna också. De hade ingenting att göra så jag föreslog att de skulle pärla. De hittade då sådana där glasskydd som man kan sätta över ett glas och stoppa ett sugrör i. Så de började pärla.

Alltså jag hamnade där jag också och pärlade.. Det är faktiskt riktigt roligt.

Så här blev dom. En kiwi, en jordgubbe, en apelsin, en citron, ett äpple, en lime och en melon.

Har fotat av pärlorna om ni vill testa att pärla egna.  
Medan vi pärlade tyckte Maja att vi skulle passa på att göra glass. Passade ju ganska så bra i värmen.
Vi ville göra 6 olika smaker så det vi använde var blåbär, hallon, kiwi, citron sedan plockade vi röda och svarta vinbär i trädgården.

Glassättet köpte jag på rea i vintras.

Vi använde en lättdryck vattenmelon och hallon som vätska.

Efter några timmar i frysen var dom nästan klara… Vi var lite för ivriga….

Jag lyckades smaka på alla och min favorit var helt klart svartvinbär. Så gott med bären som var så där riktigt kalla.

Det här måste vi göra igen då får de dock ligga i frysen över natt.
Nu ska jag röja upp efter middagen blev tacos idag både till lunch och till middag… Gjorde mycket till lunch… Sedan blir det nog häng framför tvn innan vi ska försöka hitta en ny film att se. Bland det bästa som finns med semester sena kvällar och att titta på massa filmer.
Imorgon vill Tea åka till Bounce. Hon undrar om hon klarar av 3 flickis bakåt på rad. Hon har precis klarat av 2 på studsmattan här hemma.
Önskar er alla en underbar kväll!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.