4 kids and braids

Bilder på kryssbordskonstruktion och kärleksmumssockerkaka

Go kväll torsdag!
Tänk vad lyxigt att det redan är fredag imorgon.
Min kropp har inte riktigt varit redo för jobb så att det är fredag imorgon är väldigt välkommet. Helgens aktiviteter är inte så många så det finns tid för lite återhämtning.
Ni är så många som frågat och velat veta mer om konstruktionen på vårt köksbord. Hade tänkt vänta till helgen med lite dagsljus men vem vill vänta…
Bordet är ett hemmabygge och min man har aldrig tidigare snickrat något liknande.
Bordets mått har en bredd av 99 cm, längd 165 cm och höjd 74 cm. Det är planhyvlat virke vi använt där plankorna är ca 19X4,5. Jag ville ha bordet så robust som möjligt.

Plankorna i krysset har samma mått som plankorna på bordet.

Själva konstruktionen under bordet ser ut som följande. Plankan som sitter i mitten är som stöd till de snedslåarna som går ner till krysset. Plankorna som går snett uppåt är snedkapade längst upp mot plankan som sitter under bordet.
Benen i själva krysset har han sågat ut så att de ligger i varandra för att få bättre stöd och för att jag tyckte det var snyggast så. Han körde med stämtjärn när han gjorde bordet. En fräs är att rekommendera för att få ett jämnare resultat.
 


Tänkte jag bjuder på själva konstruktionen så får ni gärna skriva en kommentar om ni har några fler frågor så kan jag fråga mannen.
Avslutar med att bjuda på en kakbild. Kärleksmumssockerkaka. Ni hittar receptet här hos Lindasbaksskola
Den ska vi mumsa på så snart Mollie kommer hem från sin innebandytävling. Tjejerna var överlyckliga förut när de fick smeta på glasyren.

Önskar er alla en underbar kväll!
KRAM från mej

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.