4 kids and braids

UL V.21 jag kan se 3 små liv där inne…somnade i pippitältet

Go kväll tisdag!
Nu orkar jag inte vara vaken mer sa Maja när jag kom hem. Vi försöker vända tillbaks på dygnet och ställde klockan imorse.
Just nu har jag 2 timmar på mig att städa klart och det enda jag lyckats med att göra på 1 timma är att ta ner gardinerna och sätta upp dom igen….Vill förnya och förändra men inte köpa massa nytt…. Går liksom inte ihop direkt.
Valde ju att följa med till innebandyhallen och titta när alla 4 speladeinnenbandy. Satt där i 4 timmar och tittade. Så himla avkopplande! Sedan blev det 2 timmar i ishallen med Tea. Kan säga att tjejerna var trötta efteråt. Men det var det tydligen värt för de vill köra samma sak på torsdag. Då är det dock ingen konståkningsträning.
Tänkte medan jag pausar från städningen passa på att svara på frågorna jag fick på instagram. Så här kommer del 2 kommer bli även en 3 blir så mycket text annars.
När fick ni reda på att det var trillingar? Vilken vecka? Hur reagerade ni/du? Jobbigt att vara gravid med 3 jämfört med1? Hur var förlossningen? Hur var den första tiden? Hur länge var ni föräldralediga med dom? 
Jag gjorde UL när jag var i v.21. Micke var med mig. Jag har tyckt vid båda tillfällena att det varit jobbigt att gå själv i fall det skulle vara något fel. Vi lämnade Mollie utanför på Mc Donalds med faster. Vi gick in och undersökningen började. Efter en stund tittade barnmorskan på mig och sa vet ni? Nej svarade jag är det 2? Nej jag kan se 3…. Japp så var det. Jag/vi hade ingen aning eller hade ens tänkt tanken att vi skulle kunna få trillingar. Det är sådant man läser om i typ Hänt Extra. Jag och Micke började småskratta lite granna. Hon visade alla 3 huvuden, hjärtan och himlens massa lårben… Vi fick med oss en bild var på tjejerna. Bilderna satt ihop i en rad. Ni får dom gratis sa hon. Bara kul att få uppleva det här…. Vi gick ner till faster och Mollie. Visade bilderna och sa att vi fick många och att allt såg bra ut. Sedan berättade vi att det var 3… Jag ringde mamma som inte alls tyckte att det var ett kul skämt ingen trodde på oss direkt. Vet inte om vi ens gjorde det själva vid det tillfället. Vi åkte hem och Micke gick in och lade sig i Mollies pippitält. Benen stack ut bara överkroppen fick plats. Där inne sov han i 2 timmar.
Jag blev sjukskriven direkt. UL varannan vecka på sjukhuset. Barnmorskebesök den andra veckan. Det tog lång tid att mäta allt vid varje UL och det blev trängre och trängre i magen. De fick hålla på bäst de ville bara de tittade att allas hjärta slog. När jag var gravid med Mollie visste jag ju att hon levde när jag kände att hon rörde på sig där inne. Nu hade jag ju ingen aning. Även fast jag kunde känna rörelse kunde det ju vara så att någon av dom inte levde. Jag kunde äta mycket mer när jag var gravid med Mollie. Med trillingarna blev det väl så trångt där inne att det inte fick plats med så mycket annat. Annars var graviditeterna ganska så lika varandra.
Allt såg bra ut och de växte som de skulle. När jag var i v.34 höll jag på att städa för fullt. Har bara denna bilden på mig själv som höggravid. Den här bilden är tagen 1 vekan innan tjejerna kom.
.
Tvätta alla sofföverdrag var jag ju såklart tvungen att göra… Då helt plötsligt gick vattnet. Ringde sjukhuset som sa att jag behövde komma in så snart som möjligt. Efter som värkarna inte satt igång och vi bodde på landet- skulle ta tid med ambulans så körde jag själv in mot sjukhuset. Något JAG ALDRIG SKULLE GJORT IDAG!!! När vi väl kom fram till sjukhuset gick allt jättesnabbt akut kejsarsnitt och 2 timmar senare var jag 4 barnsmamma.

 
Det var några år med mindre sömn ibland bara några få timmars sammanhängde. I början eftersom de var ganska så små fick vi väcka dom varje 3:e timma för att mata dom  och det liksom hängde i sen de vaknade av sig själva…
Vi fick hjälp från kommunen från att trillingarna var 4 veckor fram tills de var 1 år och 3 månader. Tror vi fick hjälp för att Mollie var så liten och att hon inte var inskolad på förskolan. Min syster bodde hos oss.
När hon sedan slutade var jag hemma med alla tjejerna själv i ungefär 1 år. Mollie var 4 när hon började på förskola. Tjejerna började några månader senare. Sedan fortsatte jag vara mammaledig och tjejerna fick vara hemma med mig var sin dag i veckan.
Gör ett 3:e inlägg i veckan med svar på de övriga frågorna. Frågor som hur var första tiden. Är de enäggs?
Nu måste jag fortsätta städa vill ju se en film ikväll och då tänkte jag ha det lite städat!
KRAM PÅ ER!
 
 
 
Tänkte passa på att svara på resterande frågor jag fått på mitt instagram.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.