4 kids and braids

Julpyntsfix i Tildas rum och man vill vara ung och fräsch…

Hej söndag kväll!
Hoppas ni som jag haft en härlig helg! En helg med en del aktiviteter, ett biobesök och lite hemmafix.
Lördagen bjöd på konståkningsträning för Tea, dansgenrep för Maja och hennes discoträning och sedan innebandy match för Mollie. Efter matchen fick vi ett infall och åkte på bio. Såg Solsidan och jag tyckte den var riktigt bra. Alla tjejerna gav den 5/5 möjliga.
Dagen har bestått av sovmorgon. Känns som att det var längesedan sen som jag inte behövde sätta något alarm. Låg och vilade alldeles för länge så att vi näst intill kom för sent till Majas danssamling kl.10.30….
Små barn små bekymmer stora barn stora bekymmer heter det visst. Inser att det inte alltid kommer vara helt lätt att säga rätt saker och stötta tjejerna när deras känslor sätts på prov. Mina tjejer är otroligt trygga med varandra och under skoltid har de ju alltid varandra sällskap. När de nu valt olika fritidsaktiviter står de ju utan varandras sällskap. Det är inte alltid helt lätt att vara stark och stå upp för sig själv när man tycker att något är fel. Själv har jag alltid haft svårt för det. Att vara ärlig och verkligen säga vad jag tycker och tänker. Mer att jag bara pratar och pratar ja jag pratar alldeles för mycket och så kanske det bara blir tokigt istället. Jag/vi jobbar jätte mycket med att stärka tjejerna och pratar näst intill dagligen nej dagligen om känslor och hur man ska bemöta kompisar och vuxna. Vilka samtal man kan hamna i med tjejerna. Maja uttryckte sig så skönt när vi var mitt inne i en diskussion mamma man ska inte bry sig. På väg till bilen fortsatt vi prata och då byter Maja plötsligt samtalsämne. Mamma jag tycker synd om gamla tanter. Varför då frågade jag jo för dom är så rynkiga. Ok hur tänker du nu frågade jag då. Ja men mamma man vill väl vara ung och fräsch…… Frågade henne då kan man inte vara fräsch med rynkor? Jo mamma det kanske man kan…. Ibland kan man bli lite uppgiven när tjejerna tappar tråden i samtal men idag gjorde det inte så mycket vi hade nog pratat klart….
Efter dansuppvisningen åkte vi hem eller inte direkt. Det var skyltsöndag och jag Maja hann åka förbi stan. Maja ville köpa slajm och jag julstjärnor till trimningarnas rum. Mollie hade jag redan köpt till. Köpte några som de hade på rea 3 st för 400 kr. En sväng till återvinningen och därefter har jag småstädat. Hann julfixa lite granna med stjärnorna och några små granar. Kommer nog bli lite sparsamt i år.
Tildas rum fick en liten större gran då hennes stjärna näst intill fyller upp hela hennes fönster. Granen står i en lite större glasburk i korgen. Korgen har jag köpt på H&M home.

Tilda blev väldans nöjd och tyckte det kändes väldans mysigt.
Nu är det dags att lyssna på lite piano och fiolspel sedan blir det julkalendern. Tittar ni?
Önskar er alla en underbar kväll!
KRAM från mej

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.