4 kids and braids

Fritidsaktiviteter, nyhetssändning och matte

Hej torsdag kväll!
Jobb, hem, skjutsa Maja till dansträning och sedan kvälls APT med jobbet, middag (med nyhetssändning och nu sitter jag här. Datorn i knät i soffan framför tvn.
Ibland får vi för oss att lägga till lite nya rutiner i vår vardag en av dom just nu är att vi ser på en nyhetssändning tillsammans hela familjen. Oftast blir det bara en kortare nyhetssändning. Efter varje inlägg pausar vi och diskuterar om de förstått nyheten och tar upp ord som kan vara svåra att förstå. I kvällens sändning diskuterade vi ord som terrorbrott, diktator och EU. Vi börjar med att tjejerna först får förklara om det är någon som kan och är det ingen som vet tar vi vuxna över.
Hur har eran dag varit? Min har varit helt ok. Lite trött och så blev det lite mycket jobb men imorgon är det fredag. Veckodagarna går fort med jobb och tjejernas kvällsaktiviteter. Älskar helger men på något sätt är det skönt med vardagar när allting liksom går på rutin.
För ett år sedan hade vi inte alls så mycket olika aktiviteter. Trillingarna dansade 1 gång i veckan och körde innebandy och Mollie innebandy. Vi märkte dock att tjejerna drog åt lite olika håll och öppnade upp för att alla skulle få välja var sin aktivitet utifrån sitt eget intresse. Maja var helt inne på att fortsätta dansa, Tea ville testa konståkning och Tilda handboll. Tror dom var ganska så klara i sina beslut för nu lite mer än ett år senare är de alla fortfarande väldans nöjda med sina val. Mollie har utökat med ytterligare en aktivitet och har lagt till fotboll. Sedan har det även blivit så att Maja dansar 4 dagar i veckan (disco, street, jazz och ballett) och på tisdagar hänger Tilda på och de dansar streetdance tillsammans. På fredagar hänger Tea på och då kör de balett tillsammans. Det har faktiskt fungerat riktigt bra även fast några sporter utökat sin träning till 2 dagar i veckan. Det enda som kan vara svårt det är om någon av oss vuxna är upptagna i något annat och man är den enda som kan skjutsa.
Att man själv skulle behöva komma igång ja det är bara en fråga om ork… Har ett garage med en gymdel både löpband och träningscykel.
Oj nu börjar Mollie fråga mig om matte… blandad form, täljare och nämnare bäst att fokusera för att hjälpa henne.
Önskar er alla en fin kväll!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.