Hej!
Vad roligt att du kikar in fast jag har varit helt urusel på att uppdatera den senaste tiden. Tiden springer iväg. Vi har liksom många andra drabbats av fenomenet VABruari. Själv fick jag influensan, medan barnen prickade in magsjuka följt av feber.
Vidare har det varit full koncentration på skolval inför 4:an, läxläsning och att försöka hitta nya spännande middagsrätter som platsar på vårt middagsbord. På grund av ovan, fritidsaktiviteter och mycket kvällsjobb har inte nyårslöftet helt infrias och det har, ska erkännas, emellanåt blivit hämtmat.
Här är ett urval rätter som lagats här hemma sedan vecka 1:
En favoriträtt är pankopanerad minutkycklingfilé som serverades med en bulgursallad med granatäpple och lime första gången. Andra gången blev det sötpotatispommes till.
Enn annan rätt som föll familjen på läppen var Ginger beer chicken. Kycklingben marinerade ett dygn i ginger beer.
Soppa är bra snabbmat och gott. Här fisksoppa med morot och torsk. Till det en tunnbrödsrulle med morots och fetaostsallad. Riktigt gott!
Rödbetssoppa med fröknäcke. Söt, god och krämig!
Indisk linssoppa fick tyvärr bottenbetyg av familjen och jag har lovat att inte göra det igen!Däremot lyckades jag få ner lite röda linser i köttfärssåsen. Spagetti bolognese är aldrig fel.
Knaperstekt bacon med rotfruktsrårakor och lingonsylt var riktigt smarrigt!
Och så rätten som helt ratades av alla utom mig. Torskrygg med morotspuré, spenatgremolataolja och ärtskott.