Det ljuva 40+ livet

Dagens rätt

Hej!
Vad roligt att du kikar in fast jag har varit helt urusel på att uppdatera den senaste tiden. Tiden springer iväg. Vi har liksom många andra drabbats av fenomenet VABruari. Själv fick jag influensan, medan barnen prickade in magsjuka följt av feber.

Vidare har det varit full koncentration på skolval inför 4:an, läxläsning och att försöka hitta nya spännande middagsrätter som platsar på vårt middagsbord. På grund av ovan, fritidsaktiviteter och mycket kvällsjobb har inte nyårslöftet helt infrias och det har, ska erkännas, emellanåt blivit hämtmat.

Här är ett urval rätter som lagats här hemma sedan vecka 1:

soppa-6En favoriträtt är pankopanerad minutkycklingfilé som serverades med en bulgursallad med granatäpple och lime första gången. Andra gången blev det sötpotatispommes till.
soppa-11Enn annan rätt som föll familjen på läppen var Ginger beer chicken. Kycklingben marinerade ett dygn i ginger beer.
mat-11Soppa är bra snabbmat och gott. Här fisksoppa med morot och torsk. Till det en tunnbrödsrulle med morots och fetaostsallad. Riktigt gott!
mat-8Rödbetssoppa med fröknäcke. Söt, god och krämig!
soppaIndisk linssoppa fick tyvärr bottenbetyg av familjen och jag har lovat att inte göra det igen!mat-6Däremot lyckades jag få ner lite röda linser i köttfärssåsen. Spagetti bolognese är aldrig fel.
mat-7Knaperstekt bacon med rotfruktsrårakor och lingonsylt var riktigt smarrigt!
mat-9Och så rätten som helt ratades av alla utom mig. Torskrygg med morotspuré, spenatgremolataolja och ärtskott.
soppa-3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.