Med snöflingor dansande i luften och en kylig nordlig vind vinande i kjolen gav sig dessa två söta kärringar ut i grannskapet.
I år fick grannarna en påskhälsning med det lilla extra.
Påskkortet var fasthäftad i en liten överraskning – Hemmagjort godis!
Vaniljfudge med frukt och nötter
Häll grädde, sirap, smör och socker i en tjockbottnad kastrull. Skrapa ut fröna från vaniljstången och lägg i kastrullen tillsammans med stången. Koka upp på svag värme under omrörning. Koka till 120 grader. Rör om då och då under tiden. När smeten klarar kulprovet vispa den under 5 minuter med elvisp. Rör i frukt och nötter. Häll smeten i en bakpappersinklädd form ca 20*20cm. Låt stelna och svalna i rumstemperatur. Skär upp i önskad storlek.
Och så gjorde vi chokladbollsägg.
Det blev en gynnsam promenad för tjejerna och full pott – alla sex grannara var hemma! I korg och kaffepanna var det rejält med både kosing och gotter.