Det ljuva 40+ livet

Egen boktid

the5thwaveJag har gått från att inte ha läst en enda bok sedan Luftslottet som sprängdes kom ut 2007 till att hittills i år ha läst hela sex böcker. Vilket är mycket för mig! Plötsligt fann jag det otroligt avkopplande och skönt att ta mig tid att kliva in i en annan värld för en stund.

Jag har turen att jobba tillsammans med riktiga bokslukare som förser mig med böcker i olika genrer. En del är trögstartade andra kopplar grepp från första sidan.

Det här med aliens och onaturliga krafter har aldrig varit min grej riktig, och jag var mycket skeptisk till boken ”The 5th wave” av Rick Yancey, men gav den ändå en chans. Det är jag glad att jag gjorde för den var riktigt spännande och överraskade, ständigt med oväntade vändningar.
Nu väntar fortsättningsboken på mig ”The infinite sea” och jag hoppas att barnen kommer i säng snart, så jag får hoppa in bokens kala värld där nästan all mänsklighet har utplånats av utomjordiska väsen. Finns det överhuvudtaget någon chans att de få människor som är kvar överlever ”de andras” klipska planer på att ta över jorden?

Fast det är svårt att få barnen att gå och lägga sig nu när det är ljust och somrigt, hela 20 grader varmt klockan åtta på kvällen och en gräsmattan som är nyklippt och oemotståndligt inbjudande.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.