Festivalbloggare – Korvfestivalen – Det ljuva 40+ livet

Det ljuva 40+ livet

Festivalbloggare – Korvfestivalen

Jag har äran att vara festivalbloggare för Korvfestivalen den 12-13 mars på Nacka Strandsmässan. Tidigare i veckan deltog jag på Korvfestivalens presslunch som ägde rum på Bierhaus (utsedd till årets korvrkrog 2015).
Korvfestivalen arrangeras av Korvakademien tillsammans med LRF och Sveriges Bryggerier.
korv-2Christina Möller, preses i Korvakademien, berättade med stor entusiasm om allt som kommer att hända under Korvfestivalen.
Ulf Elfving och Jan Scherman leder aktiviteterna på scenen. Varje dag blir det debatt om kött och korv med deltagare från bland annat Livsmedelsverket, LRF, media, restaurangvärlden och näringslivet. Kockar duellerar med sina godaste korvrecept och experter ger tips om korv och dryck.korvBarnens korvskola och vampyrtält med blodkorv är andra spännande händelser på Korvfestivalen. För att inte tala om Alla korvars dag den 12 mars – en nyinstiftad dag att fira med pompa och ståt för alla korvälskare.
korv-4Vad sägs om korv med hälften vego-innehåll? Garant berättade om sin nya satsning;
En ekologisk korv som till hälften består av kött och till hälften är vegetarisk.
korv-5Det kommer att ske många prisutdelningar under festivalen:
Årets korvprofil: Familjen Lindqvist, Sorunda korvfabrik ”För ett innovativt arbete med god korv i fokus. Korv, som ska smaka mer, ha hög kötthalt och vara gjord av svenskt kött.”
Årets korvkrog: Backfickan, Tärnaby Fjäll Deli ”Med stor entusiasm har kockarna under hotellets lågsäsong startat korvtillverkning. Korvarna är hantverksskickligt gjorda av utvalda norrländska råvaror och det finns alltid korv på menyn.”
Korvakademiens hederspris: Kristoffer Franzén ”Kristofer Franzén skapade den nya korvtrenden med sin bok ”Korv – den bästa korven stoppar du själv”. Han har med entusiasm och hantverksskicklighet arbetat för kunskap genom utbildning med korv och charkuterier i centrum.”
korv-6Lunchen tillagades av Andreas, kock på Bierhaus. Jättegoda korvar med ljummen sauer kraut och potatis. Gissa om jag var rejält mätt efter det här lasset?
korv-7Besök korvfestivalens hemsida för ett komplett program.
Vi ses i vimlet!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.