Header Image

Det ljuva 40+ livet

Jag fyllde 40 år sommaren 2011 och så här är mitt liv på andra sidan kullen. Jag är sambo med D och tillsammans har vi två augustitjejer födda 2006 och 2008. Vi bor lite lantligt på Ingarö i Stockholms skärgård. När jag inte är på jobbet myser jag med familjen, fotograferar, pysslar, sjunger och tränar döttrar i friidrott. Om inget annat anges är alla bilder fotograferade av mig. <I>Kontakt:<BR> 40plus(at)outlook.com</I>

Nyårslöfte

Publicerad,

Något vi har varit riktigt usla på är att planera middagsmaten, men nu ska det bli ändring på det!
snow-4Det nya årets löfte är alltså att vara ute i god tid med middagsplaneringen för att undvika sista-minuten-vad-17-ska-vi-äta-idag-problematiken.
För att lättare infria detta löfte och få en bra överblick har ett av våra två kylskåp blivit en planerings- och kom ihågtavla.

Här kan barnen gå och kika på vad det blir för mat och själva fylla i viktiga händelser i veckan.

Till tavlan har jag använt tavelfolie 50*45 cm som man kan skriva på med vanlig tavelkrita alternativt kritpenna. Den skrivna texten tar man sedan enkelt bort med en fuktad trasa.
Fast text och avdelarlinjer är utstansade med en plottermaskin och fastklistrade på tavelfolien med skakig precision och stort tålamod.

Under julledigheten har vi gått igenom mängder av tidningar med recept och fått ihop en diger bunt urklipp på maträtter som ska testas framöver varvat med familjens tidigare favoriter.

Här följer vårt tänkta matschema, med stor reservation för ändringar 😉

Måndag: Pasta
Tisdag: Kyckling
Onsdag: Soppa
Torsdag: Vegetariskt
Fredag: Fisk
Lördag: Festligt
Söndag: Köttfärs

De rätter som gillades av familjens medlemmar kommer att publiceras här på bloggen framöver.

2 Kommentarer

  1. Kanonbra med veckomatsedel, började med det efter nyår förra året och gud vad smidigt!
    Framför allt så slipper man konflikter om maten, eftersom barnen fått vara med och bestämma.

  2. Så snygg planering dessutom 🙂 Jag skall nog följa ditt exempel och börja planera veckans middagar i förväg. Inte minst för att verkligen få in vegetariska alternativ på menyn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *