Gillar du frozen cheesecake? Då kommer du älska cheesecakeglass. Här är en krämig fräsch variant med passionsfrukt.
Passionscheesecakeglass
- 200 g philadelphiaost eller annan färskost
4 dl vispgrädde
3 ägg
1 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljpulver
3 passionsfrukter
Separera gulor och vitor. Vispa färskost med florsocker och äggulor. Vispa grädden i en separat bunke och rör ner i ostblandningen. Rör i vaniljpulver och passionsfruktsköttet. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i cheesecakesmeten. Ställ in i kylskåp.
Passionsfruktssås
-
2 passionsfrukost
2 msk florsocker
3 msk citronjuice
Gröp ur passionsfrukterna och lägg i kastrull tillsammans med florsocker och citronjuice. Koka upp under underomrörning tills såsen uppnått lite tjockare konsistens.
Glasstillverkningen
Kör cheescakesmeten i glassmaskin enligt tillverkarens instruktioner. I min maskin fick jag göra glassen i två omgångar. Lägg sedan över glassen i en tätslutande burk. Låt frysa till ordentligt under ca 1 timma.
Servera med passionsfruktsås.Våra marguriter står fortfarande i blom så här i november och passar perfekt som styling till denna somriga glass.
Fy bubblan så gott det ser ut!! Det beställer jag som efterrätt nästa gång vi ses 😉 😛