Det ljuva 40+ livet

Dubai resedagbok dag 6

safariBarnen hade inte fått nog av snäckplockning så på förmiddagen blev det strandhäng för att komplettera snäcksamlingen.safari-2På eftermiddagen gjorde vi det absolut mest turistiga vi gjort under veckan. Ökensafari med Arabian Nights tours. De fanns med i Entertainerutbudet så vi betalade AED 600 istället för 1200.

Vi blev hämtade vid lägenheten klockan 16 av vår chaufför som var född i Dubai, men av utländska föräldrar och därmed inte medborgare i Förenade Arabemiraten. I bilen, en Toyota Land Cruiser, satt redan en familj från Kazakstan som tyvärr inte kunde engelska.
I priset ingick hur mycket vatten och läsk som helst och vi utnyttjade detta erbjudande på direkten.safari-3Första stopp var en uppsamlingsplats för alla tourbolag vid en souvenirbutik (utan priser). Lägligt nog hade de lagt toaletterna längst in i butiken och kön ringlade lång. Här var försäljarna påstridiga och riktigt snabba med att klä barnen i arabiska huvudbonader. Sedan blev de lite sura när man vänligen, men bestämt tackade nej till köp. ”You must have in the desert” Detta var enda gången under vår resa som vi kände oss påhoppade, sekunden man tittade på något var de där.
Stoppet varade i max 15 minuter för sedan var det brådis för karavanen att ge sig iväg innan solen skulle gå ner.safari-4Nästa stopp var ett snabbstopp då de skulle anpassa däcken för sandrally.
Men det var tillräckligt långt för att känna och leka lite snabbt i den röda härliga sanden.safari-5Sedan in i bilen igen för bergodalbaneåkning över sanddynorna.
Alla i bilen skrek och barnen skrattade med skräckblandad förtjusning när bilen gled på sidan och sanden sprutade. Jag bara väntade på att ekipaget skulle välta, men det var tydligen väldigt ovanligt fick vi förklarat för oss.safari-6Vi fick en andningspaus för att titta på solnedgången. Det var läckert, men vad snabbt solen försvann bakom sanddynorna.safari-7

safari-8

safari-9

safari-10

safari-11Tillbaka in i bilen igen för lite mer rally innan vi kom ut på asfalterad väg som tog oss till en uppbyggd ”arabisk by”. Här blev vi hänvisade till vårt bord för kvällen och jag fick lite ”grisfestkänsla”. Skillnaden här var dock att det bara ingick alkoholfritt att dricka, men det fanns öl, vin och vodka att köpa.safari-15Tjejerna var mest sugna på hennatatueringen och vi ställde oss i kö för detta. Hon som målade var väldigt skicklig. Om man ville kunde man givetvis betala extra och få en stor och detaljerad, men en liten som ingick i priset var perfekt lagom stor för barnhänder.safari-17Förätten som bjöds var kycklingkebabrulle med sallad och sås på pitabröd (khubz adi).

Sedan gav vi oss ut till dromedarerna som var utanför byns väggar. Hela familjen lurades upp i sadeln för en kort ridtur. Det var bäckmörkt med ett fåtal strålkastare därav bildkvaliteten.
Utanför kunde man om man ville prova sandboard, men vi gav oss inte ens på det. Det var en vanlig snowboard men inga pjäxor så jag tror att uppdraget var omöjligt.safari-14safari-12safari-13Till middag serverades en grillbuffé med kyckling i olika former, lammkorvar, falafel, hummus, flertalet olika sallader, ris, nudlar och pasta.
Jag tyckte att det var fräscht och gott, medan sambon har lite svårt för smaksättningarna i det arabiska köket.safari-16Till maten bjöds vi på The big show. Snurrdans och magdans. Snurrdansaren imponerade – han snurrade snabbt non-stop i säkert 5 minuter samtidigt som han gjorde olika formationer och avslutade med att dräkten/klänningen lös á la Danny Saucedo.

Medan showen pågick dukades buffén av och vi missade helt att ta efterrätt, men ja, ja. Det såg ut att vara något ris med kokos och gula russin. Kanske en superkulinarisk upplevelse, men det får vi aldrig veta.

Vi hann ta ett sista farväl av dromedarerna innan vår chaufför tog oss tillbaka till lägenheten.safari-18Summa summarum: Ja, detta var superturistigt, men det var som gjort för barn och våra barn älskade det.
Det var en häftig upplevelse att se sand, sand och åter sand – det som Saudi Arabien består av.
Jag upplever att vi fick valuta för våra pengar – särskilt som vi betalade halva priset.

Det finns mer genuina alternativ där man åker i egen bil och äter middag ensam, men de utflykterna kostar givetvis mycket mer.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.