Det ljuva 40+ livet

Dubai resedagbok dag 4

Hur snabbt gick inte fyra nätter i Dubai? Visst den första kan ju knappt räknas eftersom vi kom mitt i natten, men ändå.

Dag fyra packas väskorna för flytt från shoppingcenternära till strandnära. Från Al Barsha till Dubai Marina och JBR Walk.

Förmiddagen ägnades åt att samla ihop alla våra pinaler och checka ut. Därefter hängde vi vid poolen en sista gång på Auris i väntan på att nästa boende skulle bli klart.

Klockan 14 tog vi taxi till Dubai Marina och fick smidigt tillgång till vår lägenhet. En lägenhet jag bokat via Airbnb, som ligger på våning 11 med utsikt över palmen och marinan. I lägenheten hade värden lämnat ett välkomstpaket bestående av mjölk, bröd, marmelad, kaffe, te, äpplen, bananer och juice – mycket trevligt!
Lägenhetsutsikt
marina-3marina-2Vi hade inte ätit någon lunch så vi gav oss omgående iväg på jakt efter något att äta. JBR The Walk ligger precis nedanför lägenhetskomplexet och där kryllar det av matställen, så att hitta lunch var inga problem. Inom området finns flera små mataffärer och där fick barnen efter lunch välja lördagsgodis. Halloween till ära blev det en massa läskiga skräckgodisar. Det mesta suuuuupersurt.marinaStorasyster tog kameran och såg till att jag hamnade på bild. Här precis nedanför vårt lägenhetskomplex

När mörkret lagt sig provade barnen den nya poolen, större än den förra, som fick väl godkänt.marina-4Middagen intogs på en sydafrikansk köttrestaurang Butcher Shop & Grill. Ljuvligt god och perfekt stekt oxfilé med valfria tillbehör. Vi valde ”ladies size” 180 g, vilket var perfekt lagom mycket. Lillasyster åt kycklingespetada, som också den var fantastisk.marina-5Precis vid uteserveringen hade Rosa Bandet någon form av kampanjaktivitet vilket var grymt bra då barnen hade något att göra när det inte var kul att sitta still längre.
Där bjöds det på minimuffins, juice, vatten och ridning av små söta Islandshästar.marina-6Efter maten tog vi en promenad längs vattnet. Det var fullt med aktiviteter, liv och rörelse. Och så var vi ju bara tvungna att känna på vattnet i Persiska viken.marina-7Trendspotting: små segway utan styre verkar vara det som gäller nu för liten som stor. Jag antar att man styr med fötterna på något sätt. Känns lite som ”Tillbaka till framtiden”, fast de här inte svävar i luften.
Gissa om barnen vill ha? Fast det är nog inget för lantliga smala grusvägar på Ingarö.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.