Dubai resedagbok dag 3 – Det ljuva 40+ livet

Det ljuva 40+ livet

Dubai resedagbok dag 3

Välsmorda med extra vattenfast solkräm ankom vi till vattenparken Wild Wadi strax efter att de slog upp portarna klockan 10.wildwadi-5Våra väskor visiterades för man får inte ha med egen mat och dryck i parken. Men de var inte helt noggranna för jag hade lagt ner en påse nötter och den fick vara kvar.
Entréavgiften var 295 AED per person, men här gällde The entertainer och vi behövde då bara betala för två av oss.
Vi hade med egna handdukar, men annars finns det att hyra för 35 AED.wildwadiParken är ren och välorganiserad som det mesta verkar var här i Dubai. Det finns många badvakter som håller uppsikt, ger tydliga instruktioner i attraktionerna och man känner sig trygg. Vi fick tips att åka så mycket som möjligt med en gång så att vi skulle slippa de värsta köerna, för det väntades mycket folk. Som mest köade vi i 15 minuter, vilket var helt överkomligt.
Roligast var Tantrum Alley & Burj Surj där hela familjen kunde åka tillsammans i gummiringar. Den ena var kategoriserad ”Thrill” den andra ”Intense Thrill”, de gav båda många magkittel, skrik och skratt.wildwadi-2Två andra häftiga attraktioner är White Water Wadi och Flood River där man också sitter på gummiringar, två-manna eller solo, som skuts upp för backar mellan vilka man sedan guppar på kanaler eller rutschar i vattenrutschkanor. Turen avslutas med en tur genom en kolmörk tunnelrutschbana.wildwadi-3Även om det var över 30 grader i luften blir man konstigt nog lite frusen mellan åkturerna. Då värmde vi oss i den stora vågpoolen där det var skönt att bara ligga och guppa på vågorna med en flytväst på.

Restaurangerna på området bjöd på klassiskt nöjesfältsutbud, fast food m.a.o. Vi valde kycklingwrapsmeny. För 1 AED extra blev menyn uppgraderad till super size och därmed räckte två menyer till hela familjen. Drickan rymde närmare en liter och var megastor.wildwadi-6Närmaste granne är Burj Al Arab ett lyxhotell vi valde bort då det skulle kosta närmare 250 000:- för en vecka. Det får bli nästa gång ;).wildwadi-7Tiden gick snabbt på Wild Wadi och vips blev det mörkt, en stor fördel då var att köerna mer eller mindre upphörde, 18:30 stängde de.

Taxikön ringlade lång utanför, men taxibilarna lyste med sin frånvaro. Vi fick tips att promenera till Hotell Jumeiriah Beach istället, vilket vi gjorde och fick en taxi på stört.

Eftersom vi var helt utmattade och slutkörda blev det en snabbmiddag från det lokala köket.wildwadi-8

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.