Dubai resedagbok dag 2 – Det ljuva 40+ livet

Det ljuva 40+ livet

Dubai resedagbok dag 2

Vi började dagen med poolhäng där vi var ensamma med badvakten. Lillasyster var i så länge så att läpparna skakade, hur nu det är möjligt i 35 graders värme.akvariumDet blev en sen lunch i Mall of the Emirates för först var vi tvungna att hitta en långärmad tröja till Lillasyster. Hon hade bara packat kortärmat då vi hade inte haft en tanke på hur kallt det är i t.ex. shoppingcenter med A/C. Att välja tröja var ett svårt beslut, men efter lite velande föll valet tillslut på en vit mjuk gosig tröja från H&M.

Med lunch i magen och långärmade tröjor på begav vi oss till metro stationen ”mall of the Emirates”. Fyra dagkort inhandlades för 22 AED/styck (inget speciellt barnpris) för obegränsat resande i alla zoner fram till 23:59.akvarium-2Första målet var The Creek som vi blivit rekommenderade att besöka. Vi kom tyvärr dit efter mörkrets inbrott och kunde inte hitta mycket liv och rörelse. Det går väldigt snabbt här från solnedgång till totalt mörker, vilket vi inte har vant oss vid. Det får bli ett nytt försök senare för en båttur med en abra verkar spännande och anrikt till skillnad från det i övrigt moderna Dubai.

Vi tog tåget tillbaka och hoppade av vid Mall of Dubai. Där besökte vi Dubai Aquarium. Combobiljett med underwater zoo och akvarietunnel kostar 70 AED/person. Vi använde Entertainerkuponger och betalade 140 AED för oss fyra.akvarium-3Många fina, roliga och annorlunda fiskar fanns att beskåda liksom arabiska nattdjur, en gigantisk saltvattenskrokodil från Australien och pingviner mm. I akvarietunneln simmade hajar, stora rockor med olika mönster och en hel massa andra filurer.akvarium-4akvarium-5Vid ingången till tunneln tog de ett familjefoto och på den blev vi alla riktigt bra, men vi höll på att svimma när vi skulle köpa bilden 125 AED för bilden och 140 AED med ram. (kurs 2,4).akvarium-6
Innan resan tillbaka till hotellet köpte vi glass, också den hutlöst dyr men riktigt god.

Dubai metro är förarlösa tåg som går ovan jord. Det finns en vagn dekorerad i rosa som bara är för kvinnor och barn – män är strängeligen förbjudna i rosa zonen. Det är förbjudet att äta ombord på tågen liksom att röka och tugga tuggummi. Gör man det väntar böter. Bra regler kan jag tycka för tågen är väldigt fräscha och fina.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.