Det ljuva 40+ livet

Olivgnocchi

olivgnocchiNu är mornarna riktigt höstkyliga och jag fick skrapa bilrutorna igår. Detta fick mig att börja bläddra i en kokbok, med en passande titel, som vi har haft i vår ägo ganska länge. ”En god höst”. Där fastnade jag för ett recept på gnocchi, något jag aldrig provat att göra själv tidigare. Jag blev förvånad över hur enkelt och gott det var och jag kommer absolut att göra det här igen.

Olivgnocchi

600 g mjölig potatis
1 dl hackade kalamataoliver
1 ägg
1 1/2 dl mjöl
Koka potatisen med skalet på. Spola i kallt vatten. Skala potatisarna. Pressa potatisen med potatispress på ett mjölat bakbord. Knäck ett ägg i potatishögen, tillsätt mjölet och knåda ihop till en smidig deg. Dela degen i fyra delar. Rulla varje del till en rulle och dela i små bitar. Rulla varje bit lite lätt och tryck till. Lägg på en mjölad handduk.
Koka upp rikligt med vatten och lägg försiktigt ner gnocchibitarna så att de inte klibbar ihop. De är klara när de flyter upp till ytan.

Serveras exempelvis som här med körsbärstomater och grovhackad vitlök fräst i olivolja. Basilika och hyvlad västerbottenost.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.