Det ljuva 40+ livet

Hur undviker man håll?

Imorgon är det dags. Turen för Nike Womens 10k turné har kommit till Stockholm efter att ha varit i Paris, Istanbul, Amsterdam och Moskva bl.a.

nike womens 10kJag har inte sprungit 10 kilometer sedan tjejmilen i september och senast jag sprang var Paradisloppet 5 kilometer den 6 juni.
Min startgrupp 50-60 minuter var full, så nu startar jag i 45-50 minuter istället – hoppas detta sporrar till en rekordtid på milen. Fast jag borde nog varit lite mer förberedd.

Senast jag sprang fick jag håll och det vill jag ju gärna undvika denna gång. Här hittade jag lite bra information om håll och hur man undviker den.

”Hur som helst finns det i alla fall två konkreta saker som man kan göra om man har problem med håll. Det första är att undvika att äta de närmsta timmarna inför träning eller tävling. I studierna jag har läst så har de flesta som man frågat uppgett att två timmars fasta innan träning har räckt för att de inte ska få håll. Personligen har jag kommit fram till att jag behöver äta minst fyra timmar innan en match om jag inte ska riskera håll. När man sedan tränar eller tävlar gäller det att ha koll så man inte dricker mer än man är van vid eller att man dricker en sportdryck som är hyperton.

Det andra man kan göra, om inte de enkla åtgärderna här ovanför hjälper, är att försöka arbeta på hållningen. Om du har en lite rundad rygg och/eller en tilltagen svank kanske det hjälper om du försöker förbättra detta.”

Eftersom starten inte går förrän klockan 21 imorgon kväll borde det inte vara något problem att fasta ett par timmar innan.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.