Det ljuva 40+ livet

Midsommarafton 2015

midsommarstangMidsommrafton 2015. Temperaturmässigt en repris av fjolåret, men detta år tyckte vädergudarna att mer eller mindre ihållande regn är bra midsommarväder.

midsommar
Men regnet hindrade inte traditionsenligt midsommarfirande på Strandängen i arr av Österskärs villaägareförening, och jag hade de perfekta dansskorna för dagen. Det blev dans kring stång, tävlingar för barnen och avslutande dragkamp.

midsommarpotatisTjejerna var hejare på både potatisrace och på att hoppa säck och kammade hem fina priser.

midsommarsackMidsommarfirandet fortskred inomhus, hemma hos våra vänner i Åkersberga. 10 vuxna och 10 barn satte tänderna i den fantastiska lunchknytisbuffén. Trots att vi alla var vrålhungriga och åt oss proppmätta fanns det massor av mat kvar. Buffébordet bestod av sill & potatis som sig bör, men även västrbottenpaj, silltårta, sashimilax Salma och ostar.

midsommarmatEfter kaffe och tårta var vi alla så mätta att hela sällskapet var tvungna att bege sig ut på en promenad för att göra plats åt den kommande grillmiddagen.
Vi hann även med att en efter en möta barnen i pingis och att sjunga allsång till tonerna av min sambos gitarr. Starkast sång blev det till ”Groupie” när i stort sett alla 20 klämde i från tårna.
Vid 22-tiden började alla hör och häpna bli lite hungriga igen och grillat med potatissallad och en massa härliga såser satt inte så dumt.

Vid midnatt lämnade vi ett mycket trevligt midsommarfirande för att bege oss hemåt i den ljusa, men gråa och regninga midsommarnatten.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.