Finns det något godare än en rejäl smarrig räkmacka? Som före detta väskustböna svarar jag: Nej!
Här är mackan som vann i Polarbröds tävling #polarmellis.
Inga konstigheter, räkorna får helt enkelt spela huvudrollen.
-
4 skivor Polarbröd havrevinkel
smör
1 kg färska räkor med skal
3 hårdkokta ägg
Valfri sallad – här machésallad
En liten bit gurka
En citron (citronskal, saft & dekoration)
1,5 dl gräddfil
1,5 msk honung
1 msk vanlig senap
salt & peppar efter smak
Blanda gräddfil, honung, senap, 1 msk citronsaft, 1 tsk rivet citronskal salt & peppar. Ställ i kyl. Skala räkorna. Skiva äggen. Bred fyra havrevinkel med smör. Lägg ett lager sallad på varje brödskiva, därefter dressing sedan äggskivor och rejält med räkor. Dekorera med gurkskivor, gärna utskurna som stjärnon eller blommor, och citronskivor. Avsluta med att droppa ytterligare dressing lite snyggt på toppen av mackan.