Det ljuva 40+ livet

Godaste räkmackan

polarmellis
Finns det något godare än en rejäl smarrig räkmacka? Som före detta väskustböna svarar jag: Nej!
Här är mackan som vann i Polarbröds tävling #polarmellis.
Inga konstigheter, räkorna får helt enkelt spela huvudrollen.

    4 skivor Polarbröd havrevinkel
    smör
    1 kg färska räkor med skal
    3 hårdkokta ägg
    Valfri sallad – här machésallad
    En liten bit gurka
    En citron (citronskal, saft & dekoration)
    1,5 dl gräddfil
    1,5 msk honung
    1 msk vanlig senap
    salt & peppar efter smak

Blanda gräddfil, honung, senap, 1 msk citronsaft, 1 tsk rivet citronskal salt & peppar. Ställ i kyl. Skala räkorna. Skiva äggen. Bred fyra havrevinkel med smör. Lägg ett lager sallad på varje brödskiva, därefter dressing sedan äggskivor och rejält med räkor. Dekorera med gurkskivor, gärna utskurna som stjärnon eller blommor, och citronskivor. Avsluta med att droppa ytterligare dressing lite snyggt på toppen av mackan.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.