Kanske inte de finaste skapelserna vi har gjort här hemma, men ack så gott, saftigt och mättande bananbrödet blev.
Bananbröd med kokos och morot
12 muffinsKoka upp mjölk och kokosflingor, ställ åt sidan och låt svalna. Blanda mjöl, bakpulver, salt, kanel och muskot i en bunke. Vispa ihop smör och farinsocker i en annan bunke, tillsätt ägg, mosad banan och kokosmjölk. Blanda i de torra ingredienserna och vispa ihop till en jämn smet. Blanda slutligen i morötterna. Fördela smeten i 12 muffinsformar. Grädda på 200 grader i 15 minuter. Låt svalan på bakgaller.
Topping
Vispa smör och Philadelphia smidigt rör i kakao och florsocker till en jämn smet. Om den blir för lös tillsätt mer florsocker.
Fågelboen är gjorda av mandelmassa pressad genom en vitlökspress och äggen är rullade av sugarpaste.
Mandelmassa
2 dl mandelmjöl1/2 dl socker
1/2 msk kakao
1 msk vatten
Minitårtan består av skivade muffins, med topping mellan bottnarna och vackert dekorerad med non-stop.