Det ljuva 40+ livet

Julprydnader – från skafferiet

julpyntI helgen har vi gjort klassiska julprydnader med ingredienser från skafferiet.

julprydnader

Kristyränglar
Vispa en äggvita 3,5 dl florsocker och 2 krm ättika 12% med elvisp till en blank och fin smet. Häll upp i en spritspåse. Knyt en ögla av sytråd och fäst i en liten klutt kristyr. Spritsa en lagom stor cirkel, oval, hjärta eller fyrkant ovanpå sytråden. Tips – rita en form på baksidan av ett bakplåtspapper, som du sedan spritsar efter. Tryck dit ett bokmärke, foto eller tidningsutklipp. Låt torka till nästa dag.

julprydnas_ applelykta
Ljushållare av äpple
Skär ut ett lagom stort hål för ett värmeljus i ett äpple. Sätt i ett ljus, tänd och mys.
Popcorn girland
Trä popcorn med nål och tråd. Det kan lätt bli lite trassligt, ta lite tråd i taget. Det blir också en hel del smulor, så ha dammsugaren redo. Måla gärna popcornen med glitterfärg eller glitterlim, så skimrar de i julgransljuset.
Pepparkaksprydnader
När du bakar pepparkakor, gör ett litet hål i några innan de gräddas. Använd kristyren som blir över från änglarna eller gör ny för att ge pepparkakorna en personlig touch. Trä i ett fint band och häng upp.
Minilussebullar till granen
Passa på när du bakar lussekatter att spara lite deg att göra riktigt små söta lussekatter att hänga i granen. Dela russinen i mindre delar innan du petar i dem. Tänk på att grädda små lussebullar på en egen plåt annars bränns de. Trä i ett snöre (med hjälp av nål) när de har svalnat efter gräddning.

ätbar julgransdekoration

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.