Det ljuva 40+ livet

#TBT Blue Village Bahia Feliz

Som 40-plussare tenderar jag att bli mer och mer nostalgisk och tänker ofta tillbaka på trevliga minnen från svunna tider. Jag är glad att taggen #TBT (Throw Back Thursday) har slagit så revolutionsartat så att man legitimt kan dela med sig av något som jag garanterat hade bloggat om. (om den företeelsen hade existerat back in the days).

KM_C454e-20141016080132Den här torsdagen åker vi 12 år bakåt i tiden till mina år som Entertainer för Fritidsresor i Bahia Feliz på Gran Canaria.
Det var tiden före en digitalkamera kom in min ägo och bilderna är tagna med min APS kamera och sedan framkallade, därav dessa korninga inscannade bilder.

bahiafelizJag var på plats när Pesetas blev Euro och allt plötsligt blev ganska mycket dyrare.
Man fick surfa med seg och knackig uppkoppling i ungefär 10 minuter om man stoppade i en Euro i automaten vid datorn på internetcaféet och det gällde att ha mynt redo om man inte var klar när tiden löpte ut för annars bara bröts det. Kommunikationen med omvärlden skedde redan på den här tiden via email och SMS :). Min Nokia 6110 med kontantkort från Movistar gick stundtals varm :), men samtal till Sverige skedde från telefonautomat eftersom det var billigast.

Det var på det här jobbet som jag träffade kärleken som sedermera gjorde att jag hamnade på andra sidan Sverige och Ingarö :).

bahiafeliz2
En arbetsdag som entertainer på Blue Village kunde se ut så här: Welcome show 09:00, After beach 16:00, Children Activities 19:00, Coco the Clown 20:00, Children’s show 21:00, Huvudshow 22:00 med efterföljande late night show. Men de flesta arbetsdagar kunde man ta det lugnt fram till klockan 20 och så hade vi hela två dagar ledigt till skillnad från reseledarna som bara hade en. Livet deluxe helt enkelt. Dvs. efter att showerna hade repats in, för i början av säsongen gick en hel del timmar åt till repetition.

bahiafeliz3Bilder från showerna vi körde: Caribbean hot night show, gangster show, disco show, wild west show. Och en bild när jag pustar ut efter att ha varit Bamse i värmen.
Jag har skrivit mer om Gran Canaria här.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.