Imorgon fyller min sambo år vilket var en bra anledning att bjuda in till middag i lördags. Tänk att den 20 september var varmare än årets midsommarafton och det blev kanske årets sista utesittning. Fast det ska erkännas att det var bra kallt när solen försvann.
Till dessert bjöds alla vuxna gäster denna randiga chokladpannacotta.
Ingredienser
10 portionerGör så här; Mjölkchokladlagret: Lägg två gelatinblad i blöt i kallt vatten. Mät upp 5 dl vispgrädden och häll i en kastrull. Värm upp grädden på medelvärme. Dela Fazer chokladkakan i rutor och lägg ner i den varma (men inte kokande) grädden. Rör om till chokladen har smält. Krama ut gelatinbladen och smält ner i chokladgrädden under omrörning. Fördela i 10 portionsformar. Ställ i kylen tills lagret har stelnat. Vitchokladlagret: Upprepa proceduren ovan, men använd den vita chokladen istället. Låt chokladblandningen svalna något innan det hälls över det stelnade mjölkchokladlagret. Ställ i kyl i minst två timmar.
Topping
Gör så här: Dela rabarberstängerna i ca 5 cm långa och riktigt smala ”pinnar”. Koka upp vatten, socker och delad vaniljstång. Lägg i rabarber och dra från plattan. Låt rabarbern svalna i lagen.
Innan servering: Dekorera chokladpannacottan med rabarberpinnar och granatäppelkärnor.
Dukning inspirerad av eventet jag var på i veckan, med vildljung från tomten.
Det blev en fin kväll med ett härligt gäng vänner (10 vuxna & 10 barn), som förutom mat bjöds på introtävling med sambon vid pianot och jeopardyutmaning. Höjdpunkterna för barnen var rumpstopp och popcorn framför Fångarna på Fortet :).