Header Image

Det ljuva 40+ livet

Jag fyllde 40 år sommaren 2011 och så här är mitt liv på andra sidan kullen. Jag är sambo med D och tillsammans har vi två augustitjejer födda 2006 och 2008. Vi bor lite lantligt på Ingarö i Stockholms skärgård. När jag inte är på jobbet myser jag med familjen, fotograferar, pysslar, sjunger och tränar döttrar i friidrott. Om inget annat anges är alla bilder fotograferade av mig. <I>Kontakt:<BR> 40plus(at)outlook.com</I>

Busenkla efterrätten

Publicerad,

enkeldessertImorgon fyller min sambo år vilket var en bra anledning att bjuda in till middag i lördags. Tänk att den 20 september var varmare än årets midsommarafton och det blev kanske årets sista utesittning. Fast det ska erkännas att det var bra kallt när solen försvann.
Till dessert bjöds alla vuxna gäster denna randiga chokladpannacotta.

Ingredienser

10 portioner

  • 1 liter vispgrädde
  • 200 gram Fazer blå choklad
  • 180 gram Marabou vit choklad
  • 4 gelatinblad
  • Gör så här; Mjölkchokladlagret: Lägg två gelatinblad i blöt i kallt vatten. Mät upp 5 dl vispgrädden och häll i en kastrull. Värm upp grädden på medelvärme. Dela Fazer chokladkakan i rutor och lägg ner i den varma (men inte kokande) grädden. Rör om till chokladen har smält. Krama ut gelatinbladen och smält ner i chokladgrädden under omrörning. Fördela i 10 portionsformar. Ställ i kylen tills lagret har stelnat. Vitchokladlagret: Upprepa proceduren ovan, men använd den vita chokladen istället. Låt chokladblandningen svalna något innan det hälls över det stelnade mjölkchokladlagret. Ställ i kyl i minst två timmar.

    Topping

  • 2 stjälkar rabarber
  • 1/2 vaniljstång
  • 3 dl vatten
  • 1 1/2 dl socker
  • 1/2 granatäpple
  • Gör så här: Dela rabarberstängerna i ca 5 cm långa och riktigt smala ”pinnar”. Koka upp vatten, socker och delad vaniljstång. Lägg i rabarber och dra från plattan. Låt rabarbern svalna i lagen.
    Innan servering: Dekorera chokladpannacottan med rabarberpinnar och granatäppelkärnor.

    enkladessertenDukning inspirerad av eventet jag var på i veckan, med vildljung från tomten.

    dukat bord med ljungDet blev en fin kväll med ett härligt gäng vänner (10 vuxna & 10 barn), som förutom mat bjöds på introtävling med sambon vid pianot och jeopardyutmaning. Höjdpunkterna för barnen var rumpstopp och popcorn framför Fångarna på Fortet :).

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *