Header Image

Det ljuva 40+ livet

Jag fyllde 40 år sommaren 2011 och så här är mitt liv på andra sidan kullen. Jag är sambo med D och tillsammans har vi två augustitjejer födda 2006 och 2008. Vi bor lite lantligt på Ingarö i Stockholms skärgård. När jag inte är på jobbet myser jag med familjen, fotograferar, pysslar, sjunger och tränar döttrar i friidrott. Om inget annat anges är alla bilder fotograferade av mig. <I>Kontakt:<BR> 40plus(at)outlook.com</I>

Gatogether – en chilensk afton

Publicerad,

Gotogether med chilenska smaker i Spot and Tells regi, det kan ju inte bli annat än bra? Mina förväntningar infriades och här är vad jag fick vara med om på Supper Gården.

Gatogether_food_supperMaten och smakerna på Supper Gården var helt fantastiska. Det blev många mmm-upplevelser vid i stort sett varje tugga.

Meny
Chili – långkok på högrev med smak av choklad. Tasco de pescada. Cheviche del Caribe. Empanadas. Chorizo med chimichurri. Som sköljdes ner med några klunkar vin i olika kulör från Gato Negro.

Supper Gården håller till på Norra bantorget ett tag till sedan flyttar de tillbaka till sina ordinarie, fast nyrenoverade, lokaler på Tegnérsgatan.

Gatogether_mitt bordDet härliga gänget vid mitt bord. Mikaela, Natalie, Pernilla, Nina, Diana, Jessica och jag.

PernodRicardAndrienne från Pernod Ricard hälsar välkommen och berättar om kvällens upplägg. Vinmakaren Miguel Rencoret presenterar vinerna:
Gato Negro, Savignon Blanc.
Gato Negro, Savignon Rosé. Min favorit bland de tre. Lätt, friskt och fruktigt.
Gato Negro, Savignon.

Vinblend_gatogetherKvällens uppdrag var att med hjälp av fyra komponenter skapa den ultimata vinblandningen. För den som lyckades bäst stod en resa till Chile på spel.
Komponenterna bestod av:
Fresh fruit
Ripe fruit
Over ripe fruit
Thermo-maceration

Nu gällde det att få till en noga avvägd blandning, vilket inte var det lättaste. Jag tillhörde tyvärr inte den trio som hade lyckats bäst.

Gatogether_Supperö.v: Diana och Jessica visar stolt upp sina vinblends.
ö.h: Kvällens gäster låter sig väl smaka av alla godsaker.
n.v: En av kockarna bakom kvällens utsökta rätter var lite hemlighetsfull om tillagningsprocessen.
n.h: Efterrätten var en ”Pan Dulce”, friterad sockerkaka med ananas och rabarber.

Gatogether_goodiesEfter ett fantastisk event gick jag hemåt i den vackra septemberkvällen med ett stort leende på läpparna och en goodiebag i handen.

Innehållet var en flaska Gato Negro Savignon, en burk chimichurri från Supper, chilensk kryddblandning Merkén, torkade chilifrukter Aji Panca & Aji Amarillo, Chilenska minpastiller, chilensk salsasås.

Tack Kinna och Agnieszka för ett fint arrangerat evenemang!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *