Gotogether med chilenska smaker i Spot and Tells regi, det kan ju inte bli annat än bra? Mina förväntningar infriades och här är vad jag fick vara med om på Supper Gården.
Maten och smakerna på Supper Gården var helt fantastiska. Det blev många mmm-upplevelser vid i stort sett varje tugga.
Meny
Chili – långkok på högrev med smak av choklad. Tasco de pescada. Cheviche del Caribe. Empanadas. Chorizo med chimichurri. Som sköljdes ner med några klunkar vin i olika kulör från Gato Negro.
Supper Gården håller till på Norra bantorget ett tag till sedan flyttar de tillbaka till sina ordinarie, fast nyrenoverade, lokaler på Tegnérsgatan.
Det härliga gänget vid mitt bord. Mikaela, Natalie, Pernilla, Nina, Diana, Jessica och jag.
Andrienne från Pernod Ricard hälsar välkommen och berättar om kvällens upplägg. Vinmakaren Miguel Rencoret presenterar vinerna:
Gato Negro, Savignon Blanc.
Gato Negro, Savignon Rosé. Min favorit bland de tre. Lätt, friskt och fruktigt.
Gato Negro, Savignon.
Kvällens uppdrag var att med hjälp av fyra komponenter skapa den ultimata vinblandningen. För den som lyckades bäst stod en resa till Chile på spel.
Komponenterna bestod av:
Fresh fruit
Ripe fruit
Over ripe fruit
Thermo-maceration
Nu gällde det att få till en noga avvägd blandning, vilket inte var det lättaste. Jag tillhörde tyvärr inte den trio som hade lyckats bäst.
ö.v: Diana och Jessica visar stolt upp sina vinblends.
ö.h: Kvällens gäster låter sig väl smaka av alla godsaker.
n.v: En av kockarna bakom kvällens utsökta rätter var lite hemlighetsfull om tillagningsprocessen.
n.h: Efterrätten var en ”Pan Dulce”, friterad sockerkaka med ananas och rabarber.
Efter ett fantastisk event gick jag hemåt i den vackra septemberkvällen med ett stort leende på läpparna och en goodiebag i handen.
Innehållet var en flaska Gato Negro Savignon, en burk chimichurri från Supper, chilensk kryddblandning Merkén, torkade chilifrukter Aji Panca & Aji Amarillo, Chilenska minpastiller, chilensk salsasås.
Tack Kinna och Agnieszka för ett fint arrangerat evenemang!