Burr, vad är det här för sommar? Jag håller tummarna att några solbullar kan göra vädergudarna på gott humör och ge oss lite sol och värme istället för regn och 12 grader.
Det är i alla fall perfekt bakväder och nu har vi bullat upp inför sommarens alla fikastunder och picknickar på stranden. Det blev solbullar, kanelsnäckor, kanelsnurror och kokostoppar med choklad.
Av en sats vetebulledeg fick jag ut 10 snäckor, 10 snurror och 20 solbullar.
Solbullarna fylldes med Vaniljkräm.
Blanda 2 äggulor, 1 msk vaniljsocker, 1 msk maizena, 1 dl mjölk och 2 msk socker i en kastrull. Sjud under omrörning på svag värme tills det har blivit en kräm. Svalna. Fyll en sprits och fyll de släta bullarna precis innan det är dags att grädda.
Kokostoppar med choklad
Blanda 6 dl kokos, 4 äggvitor, 2 dl socker, 25 g smör och 50 g hackad mörk choklad i en kastrull. Sjud på svag värme under omrörning till smeten håller ihop. Klicka ut 25 toppar på ett bakplåtspapper, grädda i ugn på 190 grader i ca 10 min.
Solbullar
Kommentarer
Lämna ett svar
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Kokossoppa?? Sabla autocorrect haha kokostoppar menade jag jusåklart 🙂
Kokossoppa m choklad var helt nytt för mig, de måste jag prova!!