Det ljuva 40+ livet

Självporträtt

Tove Jansson AteneumDagen har spenderas i Finlands huvudstad, där jag har haft det stora nöjet att besöka 100-årsjubileumsutställningen om Tove Jansson liv och produktion på Ateneum. Utställningen tar upp ett helt våningsplan (13 salar) och jag ägnade många timmar åt att titta på hennes livsverk. Hon var oerhört produktiv och hade många olika stilar genom åren. Från surrealism till modernism till abstrakt till träffsäkra satirteckningar till monumentalmålningar och icke att förglömma; Mumintrollen. Där fanns också en hel del annan kuriosa från Pellinge skärgård, ateljén och ritningar på teaterkostymer.

Har ni vägarna förbi Helsingfors kan jag verkligen varmt rekommendera denna utställning som pågår fram till 7 september, med ett specialprogram på hennes födelsedag den 9 augusti.

Det visade sig att idag var det Helsingforsdagen vilket innebar en massa olika festligher i staden bland annat fri entré till museet. Detta faktum och att regnet stod som spön i backen gjorde att det var tjockt med besökare.

141 av 365: Självporträtt; tema 258 i utmaningen 365 foton 2014.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.