Det ljuva 40+ livet

Lönnsirapsmuffins med pekannötter

lönnsirapsmuffins

Sedan mina barndoms somrar i USA har jag älskat smaken av lönnsirap. För ett par vekckor sendan åt jag Ben & Jerrys glass ”The Vermonster” med lönnsirap och pekannötter och tänkte att denna smakkombination borde göra sig toppen även i muffinsform. Till min stora lycka upptäckte jag nyligen att det säljs pekannötter i lösvikt bland naturgodiset och maple syrup finns ju sedan länge att få tag på bland socker och sirap.

pekannöt och lönnsirap muffins

Lönnsirapsmuffins med pekannötter

12 st
110g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl lönnsirap
50 g grovhackade pekannötter
1 3/4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver

gör så här

Vispa smör och socker till fluffig smet. Tillsätt äggen ett och ett vispa ordentligt efter varje. Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke. Varva mjölblandning och lönnsirap i smörsmeten. Blanda i pekannötterna. Grädda i ugn på 175 grader i ca 15 minuter.

Pecan muffins maple syrup

Lönnsirapstopping

100 g rumsvarmt smör
100 g Philadelphiaost
1 dl lönnsirap
5 dl florsocker
Vispa smör och philadelphiaost med en elvisp till en slät och krämig koncistens. Rör i lönnsirap. Vispa i florsocker pö om pö till smeten har blivit fast och spritsbar. Lägg över smeten i en sprits, kyl en stynd och spritsa sedan över de avsvalnade muffinsarna. Avsluta med att lägga en pekannötshalva på toppen av varje muffins.

Påskharar pyssel

Eftersom jag serverade dessa i påskhelgen gjorde jag några enkla ”toppers” på temat. Siluetter av harar klipptes ut i scrappapper och tejpades på träpinnar/tandpetare med washitejp.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.