Header Image

Det ljuva 40+ livet

Jag fyllde 40 år sommaren 2011 och så här är mitt liv på andra sidan kullen. Jag är sambo med D och tillsammans har vi två augustitjejer födda 2006 och 2008. Vi bor lite lantligt på Ingarö i Stockholms skärgård. När jag inte är på jobbet myser jag med familjen, fotograferar, pysslar, sjunger och tränar döttrar i friidrott. Om inget annat anges är alla bilder fotograferade av mig. <I>Kontakt:<BR> 40plus(at)outlook.com</I>

Minibiffar

Publicerad,

De här minibiffarna från tastelines barnkasse skall egentligen innehålla fetaost, men eftersom barnen ratade den smaken stenhårt så bytte vi till hackade oliver istället.

minibiff

Mumsiga minibiffar med oliver i tomatsås
3/4 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 gram nötfärs
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1/2 msk oregano
50 gram fetaost (oliver)
400 g färdig pastasås
800 gram potatis
50 gram riven ost
olivolja
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj potatisen och dela i klyftor. Lätt i ugnsfast form. Salta, peppar och ringla över olivolja. Sätt in i ugnen ca 30 minuter.
Vispa ihop ströbröd, mjölk och ägg i en bunke och låt svälla en stund. Finhacka lök och vitlök. Blanda ner nötfärs och lök med ströbrödsblandningen, krydda med oregano, salt och peppar. (Smula ner fetaost) eller hacka svarta oliver och rör i. Forma små biffar och lägg på en tallrik.
Tzatziki Skölj 1 tomat, 1/2 gurka och en 1/2 paprika. Gröp ur kärnorna ur gurkan och dela alla grönsaker i små tärningar. Blanda med crème fraiche i en skål och pressa ner 1/2 vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar.

Stek biffarna i lite olja, till de är gyllenbruna. Sänk värmen och låt de bli klara på eftervärmen. Slå över pastasåsen och låt allt bli varmt. Strö över ost.

minibiffar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *