Det ljuva 40+ livet

En vacker julkrans

Finns det något mer välkomnande än en vacker krans vid ytterdörren? Det känns liksom hemtrevligt redan innan man kommit in.

blomsterlandet

I helgen var jag med när Blomsterlandet lärde ut och gav tips hur man ska tänka för att ta fram en snyggt komponerad krans att hänga på dörren till jul. Att tillverka en egen krans behöver inte vara så komplicerat eller ta speciellt lång tid. Med lite genvägar är kransen klar på 10 minuter.

1. Köp en grundklädd krans för att kunna gå direkt på det roliga -att dekorera, eller om tid och tåladmod finnes klä in en kransstomme med t.ex. granris eller lingonris. Ädelgran är hållbart och då kan kransen även hängas inomhus.
2. Placera ut dekorationerna gruppvis i ett ojämnt antal runt kransen. Använd t.ex torkade apelsinskivor, kanelstänger, kottar, kvistar, nötter och äpplen som fästes med blomstertråd. Konstgjorda äpplen är att föredra om man inte vill ha kransen full av hungriga småfåglar.
3. Vira ett band runt, knyt en rosett, eller fäst en batteridriven ljusslinga. Bara fantasin sätter gränser – ju personligare desto mer unik.
4. Håll kransen fin genom att sprayduscha den med vatten lite då och då.

Blomsterlandets hemsida finns massor av inspiration, idéer, recept och hur du lyckas tips, om du liksom jag har ogröna fingrar.

Åh, alla dessa projekt som hemsidan inspirerade mig till. Jag tror att jag vill ha vår nu på en gång – så jag bl.a. kan fixa i trädgården, beskära fruktträd, plantera bärbuskar och inreda vår nya stora härliga altan.
Ok, innan våren kan det få vara lite jul, för julens alla blommor ser jag ju också fram emot. Om min blomälskande dotter får bestämma blir det rosa julstjärnor i alla nya fina fönster vi har numera; Princettia Hot pink och några rosa amaryllis.

blomsterlandet hyacint

Årets första julpyssel blev julinspirerade pärlplattor och de kan man ha till lite allt möjligt, som att pynta en glasburk till hyacinten t.ex.

Till den 13 december kan du just nu kan du tävla på Blomsterlandets Facebooksida med din fina julkrans för chans att vinna presentkort.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.