Header Image

Det ljuva 40+ livet

Jag fyllde 40 år sommaren 2011 och så här är mitt liv på andra sidan kullen. Jag är sambo med D och tillsammans har vi två augustitjejer födda 2006 och 2008. Vi bor lite lantligt på Ingarö i Stockholms skärgård. När jag inte är på jobbet myser jag med familjen, fotograferar, pysslar, sjunger och tränar döttrar i friidrott. Om inget annat anges är alla bilder fotograferade av mig. <I>Kontakt:<BR> 40plus(at)outlook.com</I>

Dulce de leche pannacotta

Publicerad,

Jag har verkligen fastnat för pannacotta. Det är så enkelt att tillaga och kan varieras i en mängd olika smaker. Den här är med kondenserad mjölk och turkisk yoghurt toppad med hallon och blåbärssylt.

pannacotta dulce de leche

Dulce de leche pannacotta

(10 portioner)
2 dl vipgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk
1 vaniljstång
3 dl turkisk yoghurt
3 gelantinblad
150 g hallon
150 g blåbär
1 dl gelésocker
125 g färska hallon till dekoration
ev florscker

1. Lägg gelantinbladen i blöt.
2. Koka upp grädde, kondenserad mjölk och innehållet i vaniljstången.
3. Ta av från värmen, krama ur vattnet ur gelantinbladen och rör ner dem tills de smälter.
4. Häll i yoghurten och rör om till det blir en slät smet.
5. Fördela i 10 portionsformar.
6. Låt stelna i kylskåp.
7. Lägg blåbär, hallon och gelesocker i en kastrull och koka upp under omrörning.
8. Fördela sylten över den stelnade pannacottan och kyl lite till.
9. Dekorera med färska hallon och florsockersnö.
10. Njut!

pannacotta dulce

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *