Jag har verkligen fastnat för pannacotta. Det är så enkelt att tillaga och kan varieras i en mängd olika smaker. Den här är med kondenserad mjölk och turkisk yoghurt toppad med hallon och blåbärssylt.
Dulce de leche pannacotta
(10 portioner)2 dl vipgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk
1 vaniljstång
3 dl turkisk yoghurt
3 gelantinblad
150 g hallon
150 g blåbär
1 dl gelésocker
125 g färska hallon till dekoration
ev florscker
1. Lägg gelantinbladen i blöt.
2. Koka upp grädde, kondenserad mjölk och innehållet i vaniljstången.
3. Ta av från värmen, krama ur vattnet ur gelantinbladen och rör ner dem tills de smälter.
4. Häll i yoghurten och rör om till det blir en slät smet.
5. Fördela i 10 portionsformar.
6. Låt stelna i kylskåp.
7. Lägg blåbär, hallon och gelesocker i en kastrull och koka upp under omrörning.
8. Fördela sylten över den stelnade pannacottan och kyl lite till.
9. Dekorera med färska hallon och florsockersnö.
10. Njut!