Det ljuva 40+ livet

Bedårande Bergen

Hjälp vad tiden har gått snabbt, redan en månad sedan jag överraskade sambon med en födelsedagasresa till Bergen. Att det blev Bergen var lite av en slump. Jag hade en hel del poäng hos Scandic Friends och kollade runt vart man skulle kunna tänka sig att bo, Bergen poppade upp och jag gick då genast in på Norwegian för att kolla flygpriser – 299:-!! Det var bara att boka.

Hotellet Scandic Sand var helt fantastiskt. Jag tänkte att vi skulle få källarskrubben eftersom rummet var gratis, men vi hamnade högst upp med en ljuvlig utsikt mot Bryggen. Det hade inte behövds någon TV för jag kunde bara sitta och stirra ut på den bedårande staden och husen som bredde ut sig längs bergssluttningarna. Titta på bildspelet nedan från Scandic Sand i Bergen.

Bergen är en av Europas regnigaste städer och prognosen såg inte helt lovande ut, men vi hade tur. Regnet kom medan vi åt middag, sedan var det uppehåll. Vi kunde torrskodda besöka Bryggen och Bergenhus.
Se bilspelet nedan. Dag två, en söndag då typ hela Norge är stängt, begav vi oss till Askoy. Vi åkte utan mål och hamnade i Herdla, som under andra världskriget var flygbas för Tyska ockupationsmakten. Vi åt en ljuvligt god lunch/middag på Biologen, medan Hurtigruten guppade förbi. Väl tillbaka i Bergen var vi ju tvungna att åka upp med Floibanen 320 ö.h eftersom det var en av Norges mest kända attraktioner. Födelsedagen avslutades med fisksoppa på Fisketorget och sedan en liten cheeseburgare på världens finaste McDonald’s. Det blev en minnesvärd resa, med många intryck och vänliga människor. En plats jag gärna återvänder till.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.