Det ljuva 40+ livet

Festhelg

I helgen åkte hela familjen mot västkusten till en 40-års fest.

#helsteff

Festen anordnades av min bror och hans tjej, #helsteff40. De hade en mycket bra lära-känna-varandra, ice-breaker mingelaktivitet: Alla gäster fick välja tre bilder, i ett hav av utklipp från diverse veckotidningar, som kännetecknade en själv och som man sedan under minglet kunde berätta kring.
Jag tog en bild på en löpare (eftersom jag ska springa Tjejmilen på lördag), penslar (efter allt målande av hus och panel i sommar) och en bild på bullbjudning (ja, för muffinsintresset). Det var ett kul sätt att få en liten inblick i de andra gästernas intressen.

brahe hus

Att resa fem timmar i bil är ju lite tradigt och i synnerhet för barnen. Även om våra barn har blivit stora nu och leker riktigt bra i baksätet är det viktigt med stopp.
Denna gång föll lotten på Brahe hus vid Vättern. Vi har swischat förbi många gånger och det känns alltid lika spännande när ruinen uppenbarar sig längs vägkanten. Barnen var nu överlyckliga att de verkligen skulle få gå in i huset.
Vi gick till ruinen och beundrade utsikten över Vättern, men det var lite svårt att titta eftersom det blåste halv orkan. Lillasyster döpte ruinen till ”stormhuset”.

När vi åter satt i bilen ville de veta allt om Per Brahe, varför huset blivit trasigt, om det varit krig. Ja, frågorna var många och som tur var hade sambon läst in sig på informationstavlorna och kunde besvara de flesta frågor.

stormhuset

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. stadstjejlantlolla

    Lustigt vi har bara kört förbi varje gång vi åker upp till sthlm, aldrig stannat där men alltid tittat efter det 🙂 Härliga bilder du fick där.