Delikata muffins fyllda med hallon och persika, toppade med hallon och persikomousse.
Peach Melba Muffins
2 ägg
1,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
50 g smält smör
2 msk mjölk
ca 24 hallon
1 mogen persika
Hallon & persikomousse
3 dl vispgrädde
1 dl turkisk yoghurt
2 gelantinblad
1 mixad persika
150 g passerade hallon
Gör så här
1. Muffins: Sätt ugnen på 200 C
2. Vispa ägg och strösocker poröst.
3. Sikta i mjöl, bakpulver, vaniljsocker, smält smör och mjölk
4. Rör försiktigt ihop blandningen till en jämn smet
5. Klicka ut 1 msk smet i 12 formar
6. Tryck ner 2 hallon och några bitar persika i smeten
7. Fördela resten av smeten i formarna
8. Grädda i ca 12 minuter mitt i ugnen tills de har fått fin färg
9. Topping: Värm de passerade hallonen och persikomoset.
10. Lägg gelatinbladen i blöt
11. Tillsätt grädde och yoghurt till fruktblandningen och koka upp. Ta av plattan.
12. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma gräddblandningen.
13. Häll upp i en sprits och ställ in i kylskåp ca 3 timmar.
14. Spritsa ut över muffinsen när de har svalnat