Då var jag 42 år och en dag.
På födelsedagsmorgonen väcktes jag med skönsång och frukost på sängen. På brickan fanns förutom en smarrig macka med tårtljus även dessa två mycket vältejpade teckningar.
På kvällen fick jag fler fina presenter när vi höll ett litet grillkalas. Till efterrätt serverades en underbart god jordgubbsmoussetårta.
Jordgubbsmoussetårta
Tårtbotten
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker poröst. Sikta i mjöl, potatismjöl och bakpulver och rör försiktigt. Häll smeten i en form och grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 35 minuter. Dela i två delar när kakan har svalnat.
Jordgubbmousse
500 g jordgubbar
4 gelantinblad
1/2 dl socker
3 dl vispgrädde
Mixa jordgubbarna med en handmixer. Blöt gelantinbladen 5 minuter. Värm en liten del av jordgubbsmixen och smält gelantinbladen, tillsätt resterande jordgubbsmixen. Vispa grädden hårt häll i socker. Blanda grädde och jordgubbssmet. Lägg tårtbotten i en form med löstagbara kanter, häll på jordgubbsmoussen och fördela den jämt över kakan. Ställ kallt under ett par timmar. Dekorera och servera.