Header Image

Det ljuva 40+ livet

Jag fyllde 40 år sommaren 2011 och så här är mitt liv på andra sidan kullen. Jag är sambo med D och tillsammans har vi två augustitjejer födda 2006 och 2008. Vi bor lite lantligt på Ingarö i Stockholms skärgård. När jag inte är på jobbet myser jag med familjen, fotograferar, pysslar, sjunger och tränar döttrar i friidrott. Om inget annat anges är alla bilder fotograferade av mig. <I>Kontakt:<BR> 40plus(at)outlook.com</I>

Chokladmacarones med en touch av passion

Publicerad,

Sedan jag provade bakverket macarons på ett julbord för ett par år sedan har jag varit skeptisk. Den smakade bara sött. Jättetråkig.
Det som fick mig att ändå ge mig på att försöka baka dem var fantastiska Mette i Kongerigets kager, ett favoritprogram. Hon fyllde sina med chokladgarnache smaksatt med passionsfrukt. Det lät ju oemotståndligt gott, så jag skred till verket.

chokladmacaron
De blev försvinnande goda, särskilt dag två när garnachen gosat till sig med marängen så att den blev härligt seg.

Min variant är utan valnötter.
Maräng:
Vispa 80 g äggvitor med 200 g florsocker till en fast massa.
Röt försiktigt ner 15 g mjöl och 15 g kakao.
Fyll smeten i en sprits och spritsa ut ca 30 stycken cirkar 3 cm i diameter.
Lufttorka i 40 minuter.
Grädda på 150 grader i 30 minuter.
Låt svalna till rumstemperatur.

Chokladkräm med passionsfrukt:
Hacka 100 g mörk choklad och lägg i en skål.
Värm 1 dl vispgrädde och innehåll från 2 st passionsfrukter till 80 grader.
Häll hälften av den varma blandningen över chokladen och rör om till chokladen är smält och smeten är blank.
Tillsätt resten och rör hela tiden till en blank smet.
Ställ i kylskåp till konsistensen är bredbar.

Skapa små hamburgare av två maränger och chokladkräm.

Mums!

1 Kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *