Norrköping för tjyven – Det ljuva 40+ livet

Det ljuva 40+ livet

Norrköping för tjyven

Det stora äventyret

Igår hade jag den stora glädjen att besöka Norrköping tillsammans med min kollega. Det blev lite av en nostalgitripp, eftersom det var här mitt Blue Villageäventyr började för ungefär 11 år sedan.
Gårdagens utflykt gick till Arbetets museum i byggnaden Strykjärnet och utställningen Det stora äventyret. Utställningen pågår till den 4 november och är baserad på Tove Janssons tre bilderböcker Vem ska trösta Knyttet?, Den farliga resan och Hur gick det sen?. Man får också ta dela av Tove Janssons mindre kända sida som politisk illustratör.

Norrköping

Vi hann även uppleva lite av mysiga Norrköping. Det gamla industrilandskapet med byggnader från slutet av 1800-talet till början av 1900-talet andas verkligen historia och är en så oroligt vacker miljö.

Knäppingsborg

När vi letade lunchställe dök det upp en för mig ny pärla, Knäppingsborg. Ett pittoreskt och gemytligt kvarter som jag fullständigt förälskade mig i. Här har det bl.a tillverkats snus som Röda Lacket och Rappé fram till 1930-talet, men idag hittar man resturanger och småbutiker på innergårdarna.

Fiskmagasinet Norrköping

Lunchen avnjöts på resturang Fiskmagasinet, som även har en butik med havets delikatesser.
Timmarna i Norrköping gick allt för fort, men jag tror inte att det kommer att dröja ytterligare 11 år innan nästa besök.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.