Glasstårta extra allt – Det ljuva 40+ livet

Det ljuva 40+ livet

Glasstårta extra allt

Inspirerad av den underbara boken “Om jag var din hemmafru” blev det en Glasstårta extra allt till Storasysters 6-årskalas. Helst ska man ha tre formar med avtagbara kanter för att slutresultatet ska bli tipp-topp, men det har inte jag så det fick bli en variant på temat.

Glasstårta extra allt

Till den här tårtan har jag använt:

 • 3*1,5 liter SIA glass hallon
 • en kladdkaka
 • hallon
 • maränger
 • chokladsås
 • minimarshmallows
 • Låt glassen smälta något och tryck ut hälften i botten av en sockerkaksform med löstagbar kant klädd med OH-film
 • Ställ in i frysen så att den stelnar
 • Lägg på en kladdkaka i samma storlek
 • Tryck ut resten av glassen ovanpå kladdkakan och ställ in i frysen
 • Innan serveringstillfället dekoreras tårtan med chokladsås och allt gott man kan tänka sig


 • maränger

  Till den kladdkakan jag gjorde skulle det vara 4 äggulor, så av äggvitorna gjorde jag små maränger med en liten skvätt röd karamellfärg.
  Att förbereda barnkalas sätter verkligen karaktären på prov. Jag visste det redan, men min karaktär är obefintlig när det kommer till sötsaker. Jag kom på mig själv att slicka i mig massor av marängsmet.

  Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
  Kommentarer

  Kommentera

  Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.