Header Image

Det ljuva 40+ livet

Jag fyllde 40 år sommaren 2011 och så här är mitt liv på andra sidan kullen. Jag är sambo med D och tillsammans har vi två augustitjejer födda 2006 och 2008. Vi bor lite lantligt på Ingarö i Stockholms skärgård. När jag inte är på jobbet myser jag med familjen, fotograferar, pysslar, sjunger och tränar döttrar i friidrott. Om inget annat anges är alla bilder fotograferade av mig. <I>Kontakt:<BR> 40plus(at)outlook.com</I>

Pannbiffhjärtan

Publicerad,

Vi har fått dille på pannbiff i vår familj. Det säger bara slurp så är allt slut i kastrullerna och på tallriken. Extra gott blir det om de är hjärtformade.

pannbiffar

Vi provade först att använda pepparkaksformar, men det fungerade bättre att forma hjärtan för hand.

pannbiffhjärtan

Pannbiffhjärtan

  • 400g köttfärs
  • 1 dl grädde
  • 1 liten finhackad röd eller gul lök
  • 1 ägg
  • salt och peppar

  • Valfri smaksättning:
    Här använde vi 2 msk senap och 1/2 dl hackad persilja.
    Vi har också provat 1/2 dl Santa Marias kentuckey whiskey BBQ sauce, vilket också blir riktigt gott.
    Blanda alla ingredienser och forma till hjärtan.
    Stek biffarna ett par minuter på varje sida.
    Häll 1 1/2 dl grädde i pannan och låt koka någon minut.
    Servera med pressad potatis eller potatismos.

    Väldigt enkelt och som sagt: SLURP!

    5 Kommentarer

    1. Tack för tipset! Vi har en liten mat-vägrare här hemma, men tror hon skulle gilla det där med hjärtformade biffar. Det står på menyn för ikväll 🙂

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *