Det ljuva 40+ livet

…”och pipporna dom e nog döda”

Jag har fasat länge för den dagen när huvudlössen skulle göra entré i mitt liv. Under min uppväxt var det något som man aldrig hörde talas om, utan dem förknippades med ”Lus-Mia” i Madicken.
Nu har lössen i alla fall kommit (och gått hoppas jag).

Efter nyår började det klia mer och mer i mitt hår. Till en början tänkte jag att det var vattkopporna från början av december som fortsatte att klia och anade därför inget oråd. När sedan Storasyster ursäktade sig för att hon var tvungen att klia i huvudet ramlade poletten ner.- Neeeej, det är säkert löss!

Med viss skam i kroppen gick jag till apoteket och viskade – Jag befarar att vi har fått löss i familjen. Varpå expediten lugnade mig och sa – Ja, det är väldigt vanligt idag och de gillar särskilt rena hår. Det har absolut inget med smutsighet att göra.

Hem för operation avlusning. Fukta håret och massera in ca 50 ml lusschampoo. Vänta 10 minuter, skölj ut. Kamma, kamma, kamma. Storasyster hade flest, jag mittemellan och Lillasyster minst.

Dagen därpå berättade vi om avlusningen på förskolan. Det visade sig under dagen att nästan alla hade fått, så det var bara att upprepa kuren igen och sedan ytterligare en gång efter 9 dagar.

Det positiva med detta är att mina tjejer självklart inte vill ha löss i håret och att jag utan protest numera får kamma deras hår. De har nog aldrig haft så välkammat hår någonsin.
Var kommer kräken ifrån? Jag och mina kollegor har en teori om att det är lusschampoföretagen som placerar ut dem i något skolbarns hår. Allt för att kunna sälja dessa svindyra produkter. 179:- för en kur om du har långt hår.

Jag har fått rådet att det är lika bra att jag vänjer mig, men jag vill inte!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.