Header Image

Matstugan

Matstugan är småbarnsmamman som mitt i allt kaos älskar att laga mat och ha gäster på mat och prat. Hon bor i Nacka med charmigaste, busigaste Magda 2½ år och härligaste, minitonåringen Annie snart 6 år. Kontakt: matstugan_blogg@hotmail.com

Krispiga Kycklingbitar med läckraste dippsåserna – Maxa Mellomyset

Publicerad,
KycklingnuggetsFarligt gott, men härligt! Krispiga kycklingbitar som panerats i ostchips och parmesan. Så otroligt gott. Skulle kunna äta dessa varenda dag utan att tröttna. 
 
Du behöver
250 g Kycklingbröst
150 g chips med ostsmak
5 msk riven parmesanost
 
Panering
1 dl mjöl
1 krm peppar
1 ägg
1 msk kallt vatten
 
Gör så här
Sätt ugnen på 200 C
 
Ta fram en ugnsfast form och lägg i ett bakplåtspapper.
 
Lägg chipsen i en plastpåse och krossa med händerna. Blanda ner parmesanosten. 
 
Vispa upp ägget med vattnet, blanda mjöl med peppar.
 
Torka av kycklingen lite med hushållspapper. Skär i strimlor. Snurra runt i mjölet, sedan i ägget och sist i parmesan/chipsblandningen. Lägg de färdigpanerade bitarna i ugnsformen. In med formen i ugnen ca 15 minuter. Vänd på dem efter halva tiden. 
 
Såser
Ketchup/Limesås
4 msk ketchup
1 tsk sweet chillisås
4 tsk färskpressad limejuice
 
Majonäs/Dijon/lime
4 msk majonäs
1 tsk dijonsenap
1½ tsk honung
1 tsk kallt vatten 
 
Rör ihop respektive sås

1 Kommentar

  1. testade detta och det blev superbra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *