Krispiga Kycklingbitar med läckraste dippsåserna – Maxa Mellomyset
Farligt gott, men härligt! Krispiga kycklingbitar som panerats i ostchips och parmesan. Så otroligt gott. Skulle kunna äta dessa varenda dag utan att tröttna.
Du behöver
250 g Kycklingbröst
150 g chips med ostsmak
5 msk riven parmesanost
Panering
1 dl mjöl
1 krm peppar
1 ägg
1 msk kallt vatten
Gör så här
Sätt ugnen på 200 C
Ta fram en ugnsfast form och lägg i ett bakplåtspapper.
Lägg chipsen i en plastpåse och krossa med händerna. Blanda ner parmesanosten.
Vispa upp ägget med vattnet, blanda mjöl med peppar.
Torka av kycklingen lite med hushållspapper. Skär i strimlor. Snurra runt i mjölet, sedan i ägget och sist i parmesan/chipsblandningen. Lägg de färdigpanerade bitarna i ugnsformen. In med formen i ugnen ca 15 minuter. Vänd på dem efter halva tiden.
Såser
Ketchup/Limesås
4 msk ketchup
1 tsk sweet chillisås
4 tsk färskpressad limejuice
Majonäs/Dijon/lime
4 msk majonäs
1 tsk dijonsenap
1½ tsk honung
1 tsk kallt vatten
Rör ihop respektive sås
Kommentarer
Lämna ett svar
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
testade detta och det blev superbra!