Matstugan

Nutellafudge med choklad och en touch flingsalt

  
Farligt god fudge: Nutella, choklad och smaken av kola i den kondenserade mjölken. Verkar vara årets julgodis. Allt dessutom toppat med lite flingsalt. Smälter i munnen. 
 
Du behöver
1 burk kondenserad mjölk
140 g choklad (60%)
1 tsk vaniljsocker
2.5 dl Nutella
3 msk rumsvarmt smör
 
½-1 tsk flingsalt
 
Gör så här

Smöra lätt en form (ca 20×20). Lägg i ett bakplåtspapper. 

 

Rör ihop kondenserad mjölk, vaniljsocker, choklad, Nutella och smör i en bunke (flingsaltet väntar du med till slutet då den är klar). Gör ett vattenbad (Sätt bunken över en kastrull med lite vatten i. Sjud vattnet. Vattnet får inte röra vid bunken utan ska vara en bra bit under bunkens botten). Rör tills chokladen helt har smält. 

 

Häll smeten i formen med bakplåtspapper. Släta till ytan med en slickepott. Strössla över flingsaltet.Ställ in i kylen, minst 2 timmar. 

 

Skär med en lätt värmd kniv. Förvara bitarna i kylen i en luftät burk eller inlindad i folie.  

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria

    Min lär inte heller stelna och detta beror på den kondenserade mjölken, gjorde en fudge igår på en helt uppenbarligen annan typ av kondenserad mjölk (mer koncentrerad, trots att det står samma på förpackningen i övrigt), förstår inte riktigt skillnaden då på den kondenserade mjölken? Gårdagens fudge som inte var helt olik annars var gudomlig!