Smöra lätt en form (ca 20×20). Lägg i ett bakplåtspapper.
Rör ihop kondenserad mjölk, vaniljsocker, choklad, Nutella och smör i en bunke (flingsaltet väntar du med till slutet då den är klar). Gör ett vattenbad (Sätt bunken över en kastrull med lite vatten i. Sjud vattnet. Vattnet får inte röra vid bunken utan ska vara en bra bit under bunkens botten). Rör tills chokladen helt har smält.
Häll smeten i formen med bakplåtspapper. Släta till ytan med en slickepott. Strössla över flingsaltet.Ställ in i kylen, minst 2 timmar.
Skär med en lätt värmd kniv. Förvara bitarna i kylen i en luftät burk eller inlindad i folie.
Går det att byta ut den kondenserade mjölken mot grädde och isf hur mycket?
Ska testa… verkar vara super gott. .
Vilket märke på kondenserad mjölk passar bäst till det här receptet?
Jag använder alltid Törsleffs http://www.haugen-gruppen.se/produkter/1182/19759/19807/19535/kondenserad-mjolk.aspx Den är nog bland de vanligaste:-)
Min lär inte heller stelna och detta beror på den kondenserade mjölken, gjorde en fudge igår på en helt uppenbarligen annan typ av kondenserad mjölk (mer koncentrerad, trots att det står samma på förpackningen i övrigt), förstår inte riktigt skillnaden då på den kondenserade mjölken? Gårdagens fudge som inte var helt olik annars var gudomlig!
Supergod fudge. Dock fick jag den inte att stelna. Följde receptet. Vad kan ha gått fel??