Matstugan

Pumpernickel med sojamajonästoppad salmalax

 
Inspiration till dessa kommer från Tom Sjöstedt, men jag har gjort en hel del annorlunda. Sojamajonäs mina kära läsare det är mer än ’inne’ nu. Majonäsen smakar helt enkelt asiatiskt och det är jättegott och passar utmärkt till salmalaxen. Salmalaxen kan man utan några som helst problem äta rå. Det ställs mycket höga krav på hygienen runt produktionen. Det får ta högst 4 timmar från det att laxen simmar i havet till det att laxen är färdigpaketerad. Även gravida kan utan några som helst problem alltså äta den rå. 
 
Du behöver 
1 liten bit salmalax
 
Sojamajonnäs
1 äggula 
1 tsk dijonsenap 
2 tsk rödvinsvinäger 
2 dl rapsolja 
1 msk japansk soja
 
Tillbehör och dekoration
rädisor
gräslök
pumpernickel – små och runda (finns färdiga att köpa)
 
Gör så här
Sojamajonnäs
Se till att alla ingredienser är rumsvarma. Blanda äggula, senap och vinäger. Vispa försiktigt i matoljan, lite i taget. Smaka av med soja.
 
Servering
Skär laxen så tunt du bara kan. Lägg upp pumpernickel på skärbräda.. Klicka på lite sojamajonäs, lägg på en skiva lax. Dekorera med tunt skivade rädisor och lite gräslök. 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.